Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Cool Event Scheveningen

Voor de elfde keer wordt het Cool Event Scheveningen georganiseerd met de inmiddels bekende 600 m2 grote schaatsbaan 'Kurhausplein on ice' en de 'roetsjbaan', een 30 meter lange ijsglijbaan op de boulevard (vanaf 2 december 2017). Naast de schaats- en roetsjbaan worden er gedurende het Cool Event diverse winterse activiteiten georganiseerd op Scheveningen, zoals de tentoonstelling met ijssculpturen vanaf 2 december 2017.

Schaatsen aan zee

Op de 600 m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen kan jong en oud tussen 12 november 2017 en 14 januari 2018 iedere dag van 10:00 tot 22:00 uur schaatsen.

De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse dranken en gerechten.De toegangsprijs voor Kurhaus on Ice schaatsbaan 5,- euro, schaatshuur 4,- euro. Let op: noren worden niet toegelaten op de schaatsbaan i.v.m. veiligheid

Ijs op de baan

Vanaf 2 december 2017 staat de 'roetsjbaan' weer dagelijks van 12:00 tot 18:00 uur op de boulevard. De 30 meter lange ijsglijbaan heeft zijn startpunt naast De Pier, vanwaar men zo met een bocht de boulevard op glijdt richting de Palace Promenade.

De Ice Roetsjbaan is leuk voor jonge en oudere kinderen, veiligheid staat voorop dus je moet wel een helmpje op. De toegangsprijs voor de Ice Roetsjbaan bedraagt 3,- euro. Een 4-rittenkaart kost 10,- euro. Let op: minimaal toegestane leeftijd is 4 jr.

Expo

Tussen 2 december 2017 en 14 januari 2018 kun je tijdens de tentoonstelling 200 jaar Scheveningen ijssculpturen bewonderen op de boulevard van Scheveningen tegenover het Kurhaus.

Een tour door de Ice Expo is een leuke interactieve beleving voor de hele familie, die je meeneemt langs alle Scheveningse hoogtepunten van toen en nu.

Laat je meevoeren langs de expositie van ijsbeelden en ontdek Scheveningen op unieke wijze. Je ziet de vele gezichten van Scheveningen en haar ontwikkeling: van vissersdorp tot mondaine badplaats; de haven, de befaamde badcultuur, de geschiedenis en de toekomst komen voorbij.

De ijsbeelden tentoonstelling is dit jaar grootser dan ooit, met ruim 500 m² Ice plezier! In de grote koude vrieshal (-10°C) kom je ogen tekort. Tip: kleed je warm aan!

De toegangsprijs tot de tentoonstelling bedraagt 10,- euro voor volwassenen en 6,50 euro voor kinderen. Het voordelige familieticket kost 27,50 euro.

Arrangementen

Het Cool Event biedt tevens speciale arrangementen voor scholen, verenigingen, vakantiegroepen, crèches en B(N)SO’s. Zo kunnen groepen schaatsen huren en genieten van een warme chocolademelk voor maar 3,00 euro per persoon. Daarnaast is er de mogelijkheid om een bezoek aan het Cool Event te combineren met een bezoek aan SEA Life. Ook voor studenten, kinderfeestjes en bezoekers die het Cool Event willen combineren met een bezoek aan de Pathé-bioscoop, Glow Golf of één van de omliggende restaurants zijn speciale arrangementen samengesteld.

Globe Events teamuitjes

Een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, kerstborrel of ander uitje organiseren bij Cool Event? Neem contact op met evenementenbureau Glope in Scheveningen! Glope biedt verschillende leuke winteractiviteiten aan, zoals Fun Curling en Human Icebowling op de schaatsbaan voor het Kurhaus en Crushed Ice Games Downhill op de boulevard. Bel voor meer informatie 070-3504648.
Delen