Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De laatste Appel: Hamlet

Dit is misschien wel de laatste Appel voorstelling ooit, dus daar moet je geweest zijn! Voor wie niet weet wat Toneelgroep de Appel is, ga je eerst even schamen en neem daarna een kijkje op hun website.

Dit hechte toneel ensemble speelt al jaren groots gemonteerde theaterproducties in eigen huis. Ze zijn niet meer weg te denken uit het huidige Nederlandse theaterlandschap. Het voortbestaan van dit gezelschap wordt echter bedreigd, dus teken ook zeker even de petitie. Meer hierover kan je allemaal lezen op onderstaande website.

Gelukkig is er ook leuk nieuws, namelijk een nieuwe voorstelling! Hamlet zal in November in het prachtige Appeltheater aan de Duinstraat in Scheveningen worden opgevoerd. En dit zegt deze geweldige toneelgroep zelf over hun voorstelling:

"Waarom Hamlet? Hamlet hebben wij niet uitgekozen. Hamlet dringt zich aan ons op door de situatie waar we ons als gezelschap in bevinden. Is dit het einde of gaan we door? Als het aan ons én ons publiek ligt gaan we door! De Appel is altijd het sterkst geweest in het onmogelijke. Het theater onder water zetten, een stuk snelweg op het strand leggen en voorstellingen spelen die twaalf uur duren. De vaste spelersgroep van De Appel is klein, maar de vechtlust en de toekomstdromen zijn groot."David Geysen: ‘Ik wil in Hamlet verschillende stijlen, tradities en disciplines combineren tot een groots theaterfeest. Klassieke elementen, de mooie tekst van Shakespeare, de circuspiste van het Appeltheater en het rock and roll gehalte van beeldend geluidstheater. Het wordt een theatrale explosie zoals we dat van De Appel gewend zijn. Ruig, rauw, poëtisch en feestelijk.

De speelperiode is woensdag 9 t/m zondag 27 november, aanvang 20.15 uur en zondag 14.30 uur (tenzij anders vermeld), grote zaal Appeltheater. Trek je beste pak uit de kast, en pluk in november de vruchten van dit theater talent in Scheveningen!

Meer info? Check: http://www.toneelgroepdeappel.nl/

Delen