Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De Parade in Westbroekpark

Van vrijdag 7 t/m zondag 16 juli is het rondreizende festival De Parade te vinden in het Westbroekpark. De Parade prikkelt met theater, muziek, dans, film en beeldende kunst alle zintuigen. Per dag zijn er tientallen voorstellingen, vaak speciaal voor De Parade gemaakt, variërend van drie tot veertig minuten.


KinderParade
Iedere middag is er KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en activiteiten zoals knutselen met de Kinderlockers, dansen in de Silent Disco en Artistic Crêpes bakken. Op het theaterprogramma staan dit jaar onder andere de broers van The Young Ones die verhalen uit Metamorfosen van Ovidius vertellen en Pieter Tiddens die een muzikale familievoorstelling brengt over twee mensen die besluiten zichzelf als opa en oma te verhuren.De Nederlandse Taalshow is speciaal voor kinderen én volwassenen die hun Nederlands wat willen bijspijkeren. Micha Wertheim staat voor het eerst op De Parade met

De Hik, zijn eigen kinderboek dat hij het liefst in alle rust en vol ernst wil voorlezen aan publiek dat stil zit en de mond houdt. Gelukkig komt een inspecteur van de kinderbescherming ingrijpen. De KinderParade is iedere dag te bezoeken.

Duurzaam dineren
De keukens op De Parade serveren tot laat in de avond of tot het op is. Bij sommige restaurants is het mogelijk om vooraf te reserveren. Alle Parade keukens werken met bio-industrie vrije producten en dit jaar hebben we een nieuwe biologische huiswijn, Treeborn Wine. Door de verkoop van deze wijn ondersteunt De Parade Weforest en kan deze organisatie deze zomer 20.000 bomen planten in een gebied zes keer keer zo groot als de vier parken van de Parade samen.

Kaartverkoop
Bij de ingang kun je terreinkaarten kopen voor de dag zelf, kaarten zonder datum en tienrittenkaarten. Tickets voor de voorstellingen koop je online via de site van De Parade, op het terrein bij de centrale kassa of aan de deur. Wil je verzekerd zijn van een kaartje voor je favoriete voorstelling? Koop je kaarten dan online. Dit kan vanaf een paar dagen voor aanvang van de voorstelling.

Delen