Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De Parade

Rondreizend theaterfestival De Parade prikkelt met toneel, muziek, dans, film en beeldende kunst alle zintuigen. In Den Haag wordt het Westbroekpark elk jaar in juli omgetoverd in een tijdelijke culturele straat met theatertenten, fonteintenten en zelfs een nostalgische zweefmolen. Per dag zijn er tientallen voorstellingen, vaak speciaal gemaakt voor De Parade, variërend van drie tot veertig minuten. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag ook een KinderParade met een uitgebreid middagprogramma aan theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

KinderParade

Iedere middag is er KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en activiteiten zoals knutselen met de Kinderlockers, dansen in de Silent Disco en Artistic Crêpes bakken. De KinderParade is iedere dag te bezoeken.

Kaartverkoop

Voor De Parade dien je bij de entree terreinkaartjes te kopen. Je kunt terreinkaarten voor de dag zelf, kaarten zonder datum en tienrittenkaarten kopen. Tickets voor de voorstellingen koop je online via de site van De Parade, op het terrein bij de centrale kassa of aan de deur. Wil je verzekerd zijn van een kaartje voor je favoriete voorstelling? Koop je kaarten dan online. Dit kan vanaf een paar dagen voor aanvang van de voorstelling. Online kun je ook terreinkaartjes kopen.

Eten en drinken

Kleine hapjes, uitgebreide diners, frisse cocktails, bijzondere siropen, er is voor ieder wat wils op De Parade in het Westbroekpark. De keukens serveren tot laat in de avond of tot het op is. Alle keukens werken met bio-industrie vrije producten, er worden minimumclaims gesteld aan de meereizende restaurants en er wordt zo min mogelijk afval geproduceerd. Bij sommige restaurants is het mogelijk om vooraf te reserveren.

Locatie

Het Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag. Het park heeft grote speelweiden, vijvers en watergangen. Door de losstaande boomgroepen en de schilderachtige doorkijkjes doet het denken aan een Engels park. Het Westbroekpark staat vooral bekend om de prachtige rozentuin: het in 1960 aangelegde Internationaal Rosarium. Hier bloeien tussen juni en eind oktober 20.000 rozenstruiken op ongeveer 300 bedden. Het zijn de nieuwste soorten die door de kwekers uit de gehele wereld gewonnen en vrijwillig ingestuurd worden. In het Westbroekpark is een Wokrestaurant gevestigd en theesalon de Waterkant.

Bereikbaarheid

Het Westbroekpark ligt in stadsdeel Scheveningen. Het park is goed bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en de fiets. De hoofdingang van het Westbroekpark is aan de Kapelweg. Hier is een fietsenstalling aanwezig. Aan de Cremerweg is ook een ingang tot het park. Het Westbroekpark is vanuit het centrum goed bereikbaar met tram 9 richting Scheveningen. Ook bus 21 rijdt langs het Westbroekpark richting de Haagse badplaats.

Met de auto volg je vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad tot je op de Nieuwe Parklaan bent aangekomen. Via zijstraat de Nieuwe Duinweg kom je bij de hoofdingang. Er is parkeergelegenheid aan de Kapelweg.

Delen