Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Strandmarathon

10 juli keert de strandmarathon van Den Haag, de Zwarte marathon, terug met een nieuwe editie. Vanaf het Clubhuis van the Hague Road Runners in Den Haag gaat de route over het strand via Scheveningen, Wassenaar en Katwijk naar Noordwijk. Eenmaal in Noordwijk aangekomen keren de renners terug via dezelfde route.

De Zwarte Marathon, ook wel de strandmarathon van Den Haag genoemd is een mooie, leuke en vooral gezellige marathon. Verschillende vormen maken het voor iedereen makkelijk de route uit te lopen en mee te doen.

Marathonvormen
Je kan de marathon individueel lopen (21, 30 41 km). Maar je kan er ook voor kiezen de marathon gezamenlijk te volbrengen (20 km). Ook is er een wandelmarathon.- Marathon: 21, 30 en 41 km (hardlopen)
- Marathon: 21, 30 en 41 km (wandelen)
- Groepsmarathon: 20 km (wandelen)

Goede doel
De opbrengst van de marathon is met name voor het huis De Schakel in Loosduinen, waar HRR al langer dan 30 jaar innige banden mee heeft. De Schakel is een woonhuis\-centrum, waar kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking in de leeftijd van 6 tot 20 jaar kunnen wonen in een omgeving waarin zoveel mogelijk de huiselijkheid centraal staat zonder afbreuk te doen aan de medische verzorging die deze kinderen hard nodig hebben. De opbrengst wordt gebruikt voor het organiseren van uitjes en andere extra activiteiten die het leven van deze kinderen aangenamer maken.

The Hague Road Runners
The Hague Road Runners is een weg atletiekvereniging met gediplomeerde trainers. De vereniging telt 750 leden en is opgericht in 1984. Naast wegatletiek voor wedstrijdlopers en recreanten zijn diverse disciplines van het hardlopen bij de vereniging te beoefenen.

Trail running, nordic walking en sportief wandelen zijn daar voorbeelden van. Zowel overdag als ‘s avonds is er voor elke afstand en elk niveau een passende groep. De vereniging heeft haar thuisbasis in de directe omgeving van Meijendel, Clingendael en het Haagse Bos.

Bereikbaarheid
Clubhuis van the Hague Road Runners (HRR) is met de auto uitstekend te bereiken. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving en vanaf de snelweg is HRR nog ongeveer 3 km rijden. In de buurt van Camping Duinhorst/ Renbaan Duindigt gelegen, is HRR makkelijk te vinden.

Met het openbaar vervoer is HRR alleen met bus 22 bereikbaar, vanaf de halte Theo Bouwmeesterlaan is het zo'n 10 minuten lopen.

Inschrijven kan via de website van de Strandmarathon

Delen