Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Die Zauberflöte - Zuiderstrandtheater

DONDERDAG 21 NOVEMBER
Mozart's Die Zauberflöte - Opera Zuid
in Zuiderstrandtheater

Hoe bevrijd je jezelf uit een opgedrongen rolpatroon? Opera Zuid brengt een actuele enscenering van Die Zauberflöte, Mozarts meesterwerk over de hachelijke weg naar zelfstandigheid.
De opera begint sprookjesachtig. Pamina is ontvoerd door een priesterorde; haar moeder, de Koningin van de Nacht, stuurt de jonge prins Tamino op pad om haar te bevrijden. Maar terwijl Tamino dieper binnendringt in het rijk van de priesters, verandert het sprookje langzaamaan in een initiatieritueel… Een mystiek verhaal over jonge mensen die leren hun eigen weg te gaan.
Een grotendeels Nederlandse cast vertolkt Mozarts iconische opera. Regisseur Jorinde Keesmaat ensceneert Die Zauberflöte als eigentijds theater, zonder romantische opsmuk. Ze zoomt in op de positie van Pamina: een jonge vrouw, gevangen in een mannenwereld waar Verlichtingsidealen hand in hand gaan met een verstikkend vrouwbeeld. Wat gebeurt er als Pamina die idealen van persoonlijke vrijheid en autonomie ook voor zichzelf opeist?

Tickets & info www.operazuid.nl/die-zauberfloteDelen