Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Duik in Den Haag

Op woensdag 8 november organiseert Den Haag een avondduik in zee vanaf het strand van Scheveningen. Onder het motto 'Duik in Den Haag', nemen bekende en onbekende Hagenaars een frisse duik in de zee. De ludieke duik is het startschot van een internationale campagne waarmee Den Haag zich nog duidelijker op de kaart wil zetten als stad aan zee - iets wat veel mensen niet weten. Duik woensdag 8 november mee in Den Haag: je maakt daarbij kans op een exclusieve badhanddoek!

Spectaculaire beelden

De avondduik belooft spectaculaire beelden op te leveren met een mooi verlicht strand en reuzenrad op de achtergrond. Het strand wordt mooi verlicht en er worden lichtgevende verf en breaklights uitgedeeld, zodat deelnemers goed opvallen in het donker. Iedereen mag deelnemen aan de duik en deelname is gratis. De eerste 100 deelnemers krijgen na afloop een badhanddoek cadeau. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Sneak preview

Voorafgaand aan de avondduik op 8 november geeft wethouder Karsten Klein op De Pier in Scheveningen een exclusieve sneak preview van de campagne die vanaf 13 november te zien is in Nederland, Duitsland, Engeland en België. Wie meedoet aan de avondduik, zal dus als eerste de verrassende beelden van de internationale campagne kunnen zien.

Programma avondduik

Het programma op woensdagmiddag 8 november is als volgt:

16:30-17:00 uur - Registratie deelnemers avondduik

17:00 uur - Ontvangst genodigden

17:30 uur - Preview campagne door wethouder Karsten Klein

17:45 uur - Start avondduik met gratis badhanddoeken voor eerste 100 deelnemers

18:30 uur - Einde

Locatie

De avondduik vindt plaats naast De Pier. De registratie en de sneak preview vinden plaats op De Pier (Strandweg 150- 154).

Bereikbaarheid

De Pier in Scheveningen is vanuit het centrum van Den Haag makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Je doet er in alle gevallen ongeveer een kwartiertje over. Wie met het OV reist, kan tramlijnen 1 en 9 en de buslijnen 21, 22 en 23 nemen.

Vanaf treinstation Den Haag Centraal kun je gebruikmaken van tram 9 richting Scheveningen. Vanaf Station Den Haag Hollands Spoor rijden HTM-trams 1 en 9 richting het strand. Bij halte Kurhaus stap je uit, waarna je binnen drie minuten naar De Pier loopt.

Met de auto volg je de vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad. In de directe omgeving van De Pier bevinden zich meerdere parkeergarages: Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Bad. Deze zijn zeven dagen per week 24 uur per dag geopend en bevinden zich alle drie binnen tien minuten loopafstand van De Pier.Delen