Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Dutch Coast Race

Spectaculair surfski- en supevent. Deze 6e editie vindt plaats op de Noordzee, aan de kust voor Scheveningen. Met als uitvalsbasis de Pier. Op vrijdag een clinic met profs, op zaterdag trainingen en verrassend leuke sprints op sit-on-top kano’s. Op zondag dé race van het jaar: de Dutch Coast Race. (N.b. tijden afhankelijk van de wind).

Vrijdag 20 september - Clinic

Voor de deelnemers aan de Dutch Coast Race is er op vrijdag de clinic. Voor Surfski- en Supdeelnemers is er op de Pier eerst een gezellig samenzijn en kennismaking met de diverse toppers. Daarna wordt er gevaren op een door de pro’s uitgezet parcours op zee. Met afsluitende bijeenkomst op de Pier met hapjes en drankjes. Indien je deelnemer bent word je automatisch uitgenodigd voor de Clinic. Varen met de pro’s, daar ben jij toch wel bij zeker!

Zaterdag 21 september - Training

Op zaterdag kan er worden getraind op zee. Of doe je vandaag mee aan de sprint wedstrijden? De organisatie is er met volgboten, ook het wedstrijdsecretariaat is dan gewoon open. Indien de weersomstandigheden dit vereisen, kan het programma worden aangepast. Waar de officiële wedstrijd op zondag staat gepland, kan die afhankelijk van de wind ook worden verplaatst naar vrijdag of zaterdag. Uiteraard hoor je dit tijdig.

Zondag 22 september - De Race

Dutch Coast Race Zondag 22 september is het zover: Dé race van het jaar. Met voor de Surfski deelnemers een parcours van 20km of 10 km. Ook voor de Sup deelnemers een parcours van 20km of 10km. Je vaart volgens de regels van de International Canoe Federation. Deze inmiddels internationaal erkende wedstrijd trekt de bekende pro’s aan. Maar is natuurlijk ook toegankelijk voor de sportieve recreatie vaarder. Vaar mee!Delen