Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Elfstrandentocht

De Elfstedentocht krijgt een zusje, de 11strandentocht. Heb jij altijd al de Elfstedentocht willen wandelen of hardlopen, dan is dit je kans. Op zaterdag 7 oktober ligt er dan wel geen ijs, maar omdat het vaker dooit dan vriest klunen we op het strand.

De wandel- en hardlooproute loopt langs 11 stempelposten van Bloemendaal tot aan Hoek van Holland en wordt net als de Elfstedentocht een heroïsche tocht. De Hartstichting organiseert de 11strandentocht om onderzoek naar signaalstofjes in het bloed te financieren en zo hartinfarcten te voorkomen.Wandelen of hardlopen

  • Je kiest zelf het aantal kilometers dat je wilt wandelen of hardlopen op het strand. De kortste afstand tussen 2 stranden is 3 kilometer. Als je álle 11 de stranden afloopt, dan loop je 60 kilometer.
  • Je kunt bij élke stempelpost starten of eindigen. De stempelposten staan op de stranden van Bloemendaal, Zandvoort, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, 's-Gravenzande en Hoek van Holland.
  • De Hartstichting zorgt op de route voor rustpunten, koek & zopie, toiletten en high five zones voor supporters.
Er rijdt een gratis hop-on / hop-off bus heen en weer tussen 4 stempelposten: Bloemendaal, Noordwijk, Scheveningen en Hoek van Holland (informatie over de opstaphaltes en de dienstregeling komt t.z.t. op de site te staan).


Inschrijven

  • Wil jij 2 tot maximaal 10 stranden lopen? Dan kost je startbewijs € 25*.
  • Wil jij 11 stranden lopen? Dan kost je startbewijs € 35.
  • Estafettelopers lopen mee voor € 25 per persoon (samen 60 kilometer lopen, dus 2 tot 10 stranden per loper)

Inschrijven kan individueel of per team, dus wacht niet langer en wandel of ren mee.

Hier vind je alles over het meelopen en inschrijven

* gereduceerd tarief voor kinderen. 0 tot 4 jaar: gratis. Kinderen van 4 tot 12 jaar: € 7,50. 12-16 jaar: € 10,-

Delen