Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

European Championship Bicycle Beachrace

Rijden met de mountainbike op het strand in de winter wint stevig aan populariteit. Daarom vindt dit jaar wederom de European Championship Bicycle Beachrace plaats op het strand van Scheveningen.

De beachrace
Het evenement start in Scheveningen, deelnemers rijden vervolgens over het strand tot aan Katwijk. Zij keren daar om terug naar Scheveningen. Dit rondje doen de renners tweemaal. In totaal legt het peloton 54 kilometer af. Ook voor de recreanten is er de mogelijkheid sportief aan de slag te gaan. Zij kunnen de 27 kilometer variant (1 ronde) doen.

Strandcompetitie

Vanwege de toenemende populariteit besloot de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) een aantal jaren terug met een strandracecompetitie te beginnen. Evenals het organiseren van een officieel Nederlands kampioenschap.

Het ontstaan van het EK beachrace

Zelfs op Europees niveau viel de groeiende populariteit op. De Union Européenne de cyclisme (UEC) is bij hoofde van haar algemeen secretaris Enrico Della Casa bij de Noordwijkse wedstrijd van de KNWU Strandracecompetitie geweest, werd enthousiast en heeft haar fiat gegeven voor het Europees Kampioenschap.Delen