Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Excursie vanuit bibliotheek: Panorama Mesdag en de Pier

Scheveningen bestaat 200 jaar: tijd voor een middag aan zee! Ga je mee naar Panorama Mesdag met als afsluiter een drankje aan het strand? Bibliotheek Den Haag en het Haags Gemeentearchief organiseren voor alle inwoners van Den Haag excursies in de maanden juni t/m december.

Heen en terug

De expeditie begint bij het Historisch Informatiepunt in de bibliotheek waar een oude stadsbus je ophaalt. Je vertrekt vervolgens naar Panorama Mesdag. Daarna rijdt de bus door naar het strand om gezellig wat te drinken op de Pier. Na afloop wordt je teruggebracht naar de bibliotheek.

Expeditie Panorama Mesdag

Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, legde dit vergezicht op de zee, de duinen en het dorp Scheveningen vast op een panoramisch doek en creëerde daarmee het grootste schilderij van Nederland: ongeveer 120 meter lang en maar liefst 14 meter hoog.

Reserveren en informatie

Wil je mee op expeditie naar Panorama Mesdag en de Pier? De expeditie is gratis, maar vergeet niet te reserveren bij jouw bibliotheek. Wees er snel bij, want vol = vol. Prijs voor leden en niet-leden van de Bibliotheek Den Haag : Gratis

Data

wo 24 oktober, bibliotheek Segbroek en Bomenbuurt

wo 11 november, bibliotheek Loosduinen en Nieuw Waldeck

wo 28 november, bibliotheek Laakkwartier

Kijk voor de tijden en reserveringsgegevens op de website van de Bibliotheek.Delen