Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Festival TREK

Food Truck Festival TREK maakt ieder jaar van het Westbroekpark in Den Haag één groot openluchtrestaurant. Het gratis toegankelijke foodevent weet vier dagen lang de smaakpapillen te prikkelen met allerlei lekkernijen: van oesters tot worst en van biologische frites tot vegetarisch eten.

Even voorstellen

Tientallen mobiele keukens, verspreid over het Westbroekpark, serveren heerlijke gerechten en drankjes, bezoekers genieten aan tafels en in het gras van de avondzon, of slenteren van de ene foodtruck naar de andere.Ondertussen kan er op het festivalterrein genoten worden van livemuziek, een variëteit aan theater en ander vermaak, ook voor kinderen. Voor je lekkere trek, maar vooral ook voor de gezellige trek ben je dus aan het juiste adres bij Food Truck Festival TREK Den Haag!

Hooggeeerd bezoek

Na vier eerdere Haagse edities van Festival TREK, kunnen de inwoners van de hofstad ook dit jaar rekenen op de komst van het grootste foodfestival van Nederland. De ‘BurgeRmeester van TREK’ strijkt van donderdag 6 tot en met zondag 9 september met zijn gemeentehuis, kerk, theater, originele foodtrucks en diverse bars neer in het Westbroekpark.

En sluit hiermee, zoals elk jaar het foodfestivalseizoen af in Den Haag. Bourgondiërs kunnen weer vier dagen lang genieten van het gevarieerde aanbod gerechten uit de leukste mobiele keukens, theater, kleinkunst en livemuziek.

Dankzij de ongedwongen sfeer, de grote verscheidenheid aan foodtrucks en het verrassende entertainment heeft Festival TREK een stevige positie verworven binnen het Nederlandse festivalseizoen. Het prachtig aangeklede Westbroekpark zorgt voor een ontspannen en uitnodigende setting, voor zowel jong als oud.

Dit seizoen zal de focus nog meer komen te liggen op de beleving. Festival TREK biedt een podium aan nieuw talent op het gebied van (klein)kunst en cultuur.

Bezoekers kunnen op diverse locaties op het terrein genieten van bijzondere, intieme liveoptredens, verrassende elementen in de aankleding en ook op de verschillende terrassen zal het publiek weer op de wenken bediend worden.

Nieuw dit jaar is een groot semi-overdekt wijnterras, waar bezoekers per fles of glas kunnen genieten van meer dan 20 soorten wijn.

Het brede scala aan mobiele festivalcateraars bereidt met liefde weer de lekkerste gerechten. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is gedacht met o.a. een kindertheater, kookworkshops, oud Hollandse spelletjes en oude kermisklassiekers. De avonden worden traditioneel afgesloten met de beste hits uit de 80’s, 90’s en 00’s.

Goed voor het milieu

Food Truck Festival TREK Den Haag is gratis toegankelijk. Er wordt wel een vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic glas.

Bij de eerste bestelling betalen bezoekers hiervoor een eenmalige bijdrage, waarna het festivalglas bij iedere bestelling kan worden afgegeven aan de bar voor een nieuw exemplaar bij het volgende drankje. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.


Delen