Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Food Filmfestival in de Visafslag

Even wat anders dan de vele foodtruck festivals (hoewel ditzelfde weekend Lekkerbekjes plaatsvindt en dat is natuurlijk een must!), namelijk een filmfestival over food. De vierde editie van dit interessante evenement vindt plaats in verschillende steden en strijkt dit jaar ook neer in Scheveningen. Niet geheel zonder goede reden, het thema is namelijk VIS! En waar kun je beter over vis en de zee leren dan in de Visafslag van onze mooie badplaats? Nergens, inderdaad.

Op 31 oktober kun je de mooiste films zien over het laatste wilde eten. Documentaires en shorts bieden inzicht in de wereld van de visserij en haar relatie tot de natuur. Over gastronomie, en over voedselverspilling. Maar bovenal over de schoonheid en kwetsbaarheid van de zee en haar bewoners.

Maar er wordt niet alleen gekeken, er zijn ook smakelijke workshops; waar moet je op letten als je vis koopt? Hoe bereid je die vreemde vissoort uit de Noordzee? Hoe ga je om met een fileermes? Onder begeleiding van een visser kun je die dag ook aan boord gaan van een boot in de haven.

Na het succesvolle VISSCH festival is dit verdiepingsmomentje nummer twee. Zaterdag 31 oktober in de Visafslag dus! Meer informatie vind je op de website.Delen