Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

HDM Dames 1 tegen Laren

Op 28 februari speelt HDM Dames 1 tegen Laren. Een Dames Hockeywedstrijd uit de Hoofdklasse, één van de best aangeschreven hockeycompetities in de wereld. En dat HDM een vast begrip is binnen de Hoofdklasse blijkt uit de rijke historie van de club. Na jaren lang de mannen en vrouwen in de hoogste competities te hebben, bleven de vrouwen over. Iedere week strijden zij om de broodnodige punten op hun complex "Duinzigt".

HDM
De Haagse hockeyvereniging HDM is een vereniging die al sinds 1908 bestaat. In 1924 behaalde HDM het eerste landskampioenschap en daarmee was de toon gezet. Na mooie resultaten in de begin jaren van de negentiende eeuw, verdween HDM bij dames en heren een periode van het hoogste podium. Toch promoveerde beiden teams in de jaren ’80 weer naar het hoogste niveau, de hoofdklasse. Hierna volgde wederom mooie resultaten in binnen- en buitenland voor zowel de heren als dames teams.

De afgelopen jaren was de club vooral bezig met het stimuleren van jeugd en topsport via de Tophockey stichting. Dankzij deze extra input behaalde HDM ook veel resultaten in de jeugdklassen en hierdoor richt HDM zich nog steeds op de ontwikkeling van eigen jeugd. Tegenwoordig doen zij dit door het nieuwe jeugdtalenten project: Top Talenten Begeleiding. Naast het beoefenen van topsport is de Haagse hockeyclub ook betrokken in de maatschappij en dat maakt HDM een mooie club voor iedereen, recreanten en topsporters!

Bereikbaarheid
HDM is gelegen in Scheveningen, Den Haag. Het sportcomplex Duinzigt is via de a12, N14 en N44 gemakkelijk bereikbaar. Er is bij het sportcomplex een grote parkeerplaats gelegen, waar het parkeren gratis is. Het HDM Sportcentrum ligt aan het einde van de parkeerplaats en daar is aan de rechterhand de ingang naar de velden. Met het openbaar vervoer is het complex bereikbaar via bus 22 en 23.Delen