Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Het Scheveningse lied

In het kader van 200 jaar Scheveningen Bad organiseren Popagenda Scheveningen en Muziekcafé De Maatschappij ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018. Iedere muzikant, band of singer-songwriter wordt uitgedaagd om een song over Scheveningen te schrijven. Wat doet het prachtige dorp aan zee met muzikanten? Geeft het hen inspiratie? Hierbij zal extra gelet woorden op het thema 200 jaar Scheveningen Bad - Feest aan Zee. Alle inzendingen worden beoordeeld door professionele songwriters.

Het lied

Uit de eerste selectie van alle inzendingen worden 10-15 voorrondes geprogrammeerd. Vanaf de start kun je als bezoeker van deze speciale wedstrijd elke woensdagavond genieten van 4 deelnemers, die naast hun Schevenings lied extra speeltijd krijgen om zichzelf te presenteren.

Het Schevenings Lied kan een springplank betekenen voor talentvolle bands. De deelnemers in alle voorrondes en de finale worden beoordeeld door professionele juryleden: songwriters, producenten van platenlabels, A&R-managers, bookers of programmeurs.Prijzenpakket

De winnaar van de grote finale wint een felbegeerde plek op Parkpop, People Stage van Cultuurschakel. Daarnaast krijgt de winnaar onder andere een speelplek op Vlaggetjesdag en HipFest, stelt De Scheveningse Muziekschuur oefenstudio’s ter beschikking en geeft gitaarspeciaalzaak Max Guitar een grote waardebon cadeau.

Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opnemen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt on top of it een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Feest aan Zee

Precies 200 jaar geleden bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater.

Zo ontstond de eerste badplaats van Nederland. De hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen.

Een tip van de sluier. De Volvo Ocean Race komt naar Den Haag en tijdens de World Championship Sand Sculpting verrijzen er 11 grote zandkunstwerken op het Lange Voorhout. Bekijk het programma vol festiviteiten op


Delen