Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Historisch festival Scheveningen

De eerste editie van het Historisch Festival was zo’n success dat de organisatie besloten heeft om een tweede te organiseren in het historisch hart van Scheveningen. Kom op zaterdag 20 augustus tussen 11 en 5 uur naar het Historisch Festival en leer op een leuke manier over de geschiedenis van Scheveningen!

Geen droge geschiedenislessen, maar historie waar je bij betrokken wordt is het motto van het Historisch Festival Scheveningen. Deze insteek bleek tijdens de eerste editie in 2015 een waar succes te zijn. Het Scheveningse evenement trok toen tussen de 16.000 en 20.000 bezoekers.

Met wat kleine aanpassingen hoopt de organisatie de succesformule van vorig jaar te kunnen voortzetten. “De toppers van vorig jaar komen weer terug, denk daarbij aan het Vissersgezin, de Wasplaats en het Leugenbankje. Daarnaast hebben we ook wat nieuwe taferelen die de bezoekers een kijkje geven in het mondaine leven op Scheveningen zoals Het Kurhaus, de komst van de toeristen uit het buitenland met ‘Zimmer Frei’ en een café in de Keizerstraat wordt omgetoverd tot De Vliegende Hollander, het legendarische café van Pia Beck waar zij regelmatig optrad.”

Uiteraard wordt de levensader van het oude Scheveningen, de visserij, niet vergeten. Eén van de taferelen is de Vismarkt, waarbij de vangst uit de Noordzee te zien is. Ook laat het Historisch Festival Scheveningen zien hoe de vangst vroeger aan land kwam met de komst van de Egmonder Pinck ‘Claes Teunisz’.


Foto: Dick TeskeDelen