Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Indië Herdenking

Tijdens de Indië Herdenking in Den Haag wordt elk jaar op 15 augustus stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van de oorlog met Japan. Herdacht worden de militairen, krijgsgevangenen, de mannen, vrouwen en kinderen in en buiten de kampen en de vele slachtoffers onder de Indonesische bevolking. De jaarlijkse herdenking vindt plaats bij het Indisch Monument aan de Prof. B.M. Teldersweg. Leden van het Residentie Bachkoor en Residentie Kamerkoor werken elk jaar mee aan de herdenkingsbijeenkomst. De Haagse koren zullen onder andere het Indisch Onze Vader ten gehore brengen. De plechtigheid duurt ruim een uur en wordt afgesloten met het defilé langs het monument. De herdenkingsplechtigheid is vrij toegankelijk. Er is een groot aantal vrije plaatsen.

Indisch Monument

De herdenking in Den Haag vindt plaats bij het Indisch Monument in de Scheveningse Bosjes. De gedenkplek ontstond in 1988 en werd onthuld door koningin Beatrix. Het monument, bronzen beelden, een kaart van Indië en een gedenktekst, werd ontworpen door Jaroslawa Dankowa. Later zijn rond het Indisch Monument een luidklok en het Indië-Monument toegevoegd.

Bereikbaarheid

Het Indisch Monument bevindt zich bij de waterpartij in de Scheveningse Bosjes aan de Prof. B.M. Teldersweg, in de buurt van Madurodam. Bij het Indisch Monument zijn geen parkeermogelijkheden. Daarom raadt de organisatie aan om gebruik te maken het openbaar vervoer. Vanaf de beide stations in Den Haag duurt het met de tram ongeveer een kwartiertje. Tram 1 richting Scheveningen stopt bij halte World Forum van waar het 500 meter lopen is naar het Indisch Monument. Met tram 9 reis je tot halte Madurodam. Vandaar is het 1200 meter naar het Indisch Monument.Delen