Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wil jij mee de oceaan over met de bark EUROPA?

Ben jij tussen de 18 en 26 jaar, woonachtig in Scheveningen en op zoek naar avontuur? Misschien is dit jouw kans! Het Nederlandse tallship de bark EUROPA is op zoek naar twee jongeren die in het voorjaar van 2017 de oversteek van Kaapstad naar Boston met hen willen maken.


In 67 dagen van Kaapstad naar Boston zeilen

De oceaanoversteek van Kaapstad naar Boston vindt plaats in het voorjaar van 2017. Half april vlieg je zelfstandig naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere ervaring goed kunnen gebruiken, maar het zich niet zomaar kunnen veroorloven. Je zeilt mee van Kaapstad via St. Helena en Ascension Island naar Boston. In Boston nemen we deel aan Sail Boston. Na de Sail In zit het grote avontuur erop en begin je, met een rugzak vol waardevolle ervaringen en verhalen, zelfstandig aan de terugreis.Fonds Vrienden van de EUROPA
Naast een bijdrage voor administratiekosten van € 175,- en privé uitgaven tijdens de reis zoals drankjes aan de bar en eventuele kosten voor bellen of mailen via de satelliet, wordt dit avontuur mogelijk gemaakt door door de EUROPA en het fonds 'Vrienden van de EUROPA', waar Kees Gerritsen zich bij aangesloten heeft.

Kees vertelt enthousiast over het leven aan boord: “Een lange zeilreis met een schip als de EUROPA is een ervaring die je je leven lang meedraagt en je als mens verandert. Je bent op de oceaan ver weg van alles. Er is alleen het schip en de bemanning en daarmee moet je het doen.”

"De overweldigende oceaan is je vriend en soms je vijand. Samen ga je dan het gevecht aan met de elementen en ook met jezelf, soms 33 meter zwaar slingerend boven het water. Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken en ik verkeer in de gelukkige omstandigheden dat ik dat mogelijk kan maken voor twee jonge mensen.”

Is dit iets voor jou?
Lees dan de oproep op de website van de bark EUROPA en meld je aan voor de informatiebijeenkomst in de haven van Scheveningen op 25 juli.

Op 25 juli 2016 wordt in het kader van deze reis van 19:30 uur - 21:00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd in de haven van Scheveningen. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen, het schip te bekijken en te 'voelen' of dit avontuur echt is waar je van droomt!. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via info@barkeuropa.com.

Delen