Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Invictus Games 2020

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

19 nationaliteiten, 9 sporten
De Sportcampus Zuiderpark in Den Haag zal de voornaamste locatie zijn voor de meeste sporten. De 9 disciplines zijn boogschieten, atletiek, wielrennen, indoor roeien, gewichtheffen, zitvolleybal, zwemmen, rolstoelrugby en rolstoelbasketbal.

Het verhaal achter de Invictus Games
De openingseditie van de Spelen werd in september 2014 gehouden in Londen. Harry van Sussex (de voormalige prins van Groot Brittanië), de beschermheer van de Games, en het organiserend comité hoopten dat deze spelen het begin zou zijn van ‘The Invictus story’ en dat ook andere steden in de wereld de uitdaging tot de organisatie aan zouden gaan.

Sindsdien werd het grootschalige sportevenement georganiseerd in Orlando (VS, 2016) en Toronto (Canada, 2017). De vierde en aankomende editie van The Invictus Games worden gehouden in Sydney (Australië) van 20 -27 oktober 2018. De vijfde editie van de Spelen, en tevens het eerste lustrum, zal 75 jaar na de bevrijding in 2020 worden gehouden in Nederland.Delen