Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Jazz aan zee

Feest aan Zee is niet compleet zonder muziek, daarom is het augustus jazz maand met als hoogtepunt Jazz aan Zee in het Kurhaus en op de Pier. De Jazz All Stars, met jonge Haagse jazzcats onder wie Floriaan Wempe, Vincent Koning, Tom van der Zaal, Robert Koemans, Tim Hennekes en Cas Jiskoot zet Jurjen Donkers, o.a. bekend van zijn bijzondere samenwerking met Rita Reys, de toon voor de zeer feestelijke avond in de Kurzaal.

Puttend uit de rijke traditie van The Great American Songbook brengen zij een gevarieerd programma dat garant staat voor de ultieme swing, en zullen zij laten horen waarom Den Haag niet enkel een rijke jazzhistorie kent maar ook een veelbelovende toekomst heeft! Speciale gast tijdens het concert is Edwin Rutten, die inmiddels ook weer op Haagse bodem is komen wonen.Even voorstellen

Jazz-zangeres Kim Hoorweg (25) heeft New York geadopteerd als haar tweede thuis. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met haar.

Als14-jarige al getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, te zien geweest bij De Wereld Draait Door, opgetreden tijdens het North Sea Jazz Festival, bekende gast bij Radio 6, in de Heineken Music Hall gezongen met het Metropole Orkest en genomineerd voor een Edison.

Na die rollercoaster besloot ze de kunstacademie te doen en zich volledig op de kunst te storten. Nu in 2018 is ze terug en slaat ze een compleet nieuwe weg in en brengt ze een gloednieuw album uit met eigen stukken, geschreven door haar en Raul Midón (samengewerkt met onder anderen Stevie Wonder, Herbie Hancock en anderen), wereldwijd bekend als een geweldige songwriter, getalenteerde zanger en gitaar-virtuoos.

Op haar nieuwe album wordt ze bijgestaan door de crème de la crème van de Nederlandse jazz-scene: Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Joost Kroon. Ze omschrijft de muziek als indie-jazz met een synth-touch.

Jocelyn Brown is bekend van haar superhits 'Somebody Else’s Guy', 'Nights over Egypt' en 'Incognito’s Always There'. Haar legendarische vocal hook ‘I Got The Power' is een van de vele bewijzen dat Brown’s stem over vele genres en generaties gaat.

Tijdens Jazz aan Zee zet Jocelyn Brown vol vuur met haar 11-koppige funk- en soulband de Kurzaal op stelten. Brown begon haar loopbaan in gospelkoren in Brooklyn en stapte op jonge leeftijd over op disco en soul.

Haar latere muzikale avonturen spreken voor zich aangezien ze met de beste Soul, Raregroove and Disco producenten en artiesten heeft gewerkt zoals Quincy Jones, Luther Vandross, George Benson, Micheal Jackson, Roberta Flack, Janis Joplin, Patrick Adams, Leroy Burgess, Cerrone, Change, Herbie Mann, Milton Wright,... En dat is nog maar een klein deel!

Delen