Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Jazz in zicht aan zee

Zondag 5 maart, 15.30 uur: The Roaring Twenties. All about Louis, Charleston & The Cotton Club!

Jazz, Movies & Talks

Sinds jaar en dag zijn Scheveningen en jazz nauw met elkaar verbonden. Vele grootheden traden op in het Kurhaus, en later trok de hele jazzwereld voorbij tijdens het North Sea Jazz Festival.
Ook Muzee Scheveningen is inmiddels een fijn jazzpodium geworden in Den Haag, waar onder andere Peter Beets en Marjorie Barnes graag geziene gasten zijn. In 2017 vinden er een weer een aantal speciale concerten plaats!

Trompettist/zanger en radiomaker Michael Varekamp stelde een programma samen dat de jazzhelden van weleer dichtbij brengt en schetst in deze voorstellingen het karakter, de levensstijl en natuurlijk de muzikale invloed en achtergrond van telkens een andere legende.

Varekamp maakte furore met onder andere de Dutch Swing College Band, trekt nu het land door met theatervoorstellingen over Miles Davis en Louis Armstrong en reist regelmatig de wereld over voor concerten, workshops etc. In Japan ontving hij de Kobe Award voor ‘outstanding musical talent’.Delen