Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Kapelconcert

Jong talent van het Koninklijk Conservatorium treedt iedere eerste zondag van de maand op in de monumentale kapel op begraafplaats St. Petrus Banden. Gerenommeerde musici of studenten treden op met hun eigen muzikale keuze.

Oude kerk

De magie van de bijna twee eeuwen oude kapel in combinatie met de bijzondere klanken van de studenten van het conservatorium.

Van luchtige, klassieke tot vernieuwende en verrassende hedendaagse muziek. Tijdens de Kapelconcerten op zondag spelen jonge musici een gevarieerd programma op begraafplaats St. Petrus Banden.

De samenwerking tussen beide partijen is ontstaan vanuit de gedachte dat Stichting R.K. Begraafplaatsen graag de drempel verlaagt van haar begraafplaatsen voor bezoekers.

Andersom heeft jong conservatoriumtalent behoefte aan een platform en aan een podium om nieuw publiek te bereiken. Dit heeft geresulteerd in een serie Kapelconcerten.Begraafplaats St. Petrus Banden

Begraafplaats St. Petrus Banden stamt uit 1830 en is ontworpen door architect A. Tollus, waarbij de katholieke symboliek van het kruis leidend is geweest voor de plattegrond.

Omgeven door de Scheveningse bosjes en de statige woonwijk de Archipel herbergt St. Petrus' Banden zowel intimiteit als aanzien. De monumentale kapel en arcade maken een bezoekje aan deze begraafplaats meer dan de moeite waard.

Vanaf de historische entree met prachtig gietijzeren hek wandel je door een laan met lindebomen naar de kapel. Deze kapel is eveneens een ontwerp van Tollus. De indrukwekkende arcade werd in 1885 gebouwd en ontworpen door architect W.B. van Liefland.

Bereikbaarheid

Komende vanaf snelweg A12 bereik je begraafplaats St. Petrus Banden via de Laan Copes van Cattenburch gevolgd door de Bankastraat. Direct voor het kerkhof kun je je auto gratis parkeren. Dit is een kleine parkeerplaats die snel gevuld is.

Op de doorgaande weg waaraan de begraafplaats ligt, is het betaald parkeren. Kom je met het openbaar vervoer, neem dan tram 9 richting Scheveningen (halte Riouwstraat), tram 1 richting Scheveningen (halte Ary van der Spuyweg) of bus 22 (halte Kerkhoflaan).

Delen