Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Kinderworkshops Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen organiseert tijdens de schoolvakanties leuke kinderworkshops. In de kerst- en voorjaarsvakantie maken kids tussen 4 en 12 jaar kennis met het werk van de grote kunstenaar Pablo Picasso waarover nu een tentoonstelling te zien is in het museum.

Ben jij een echte Picasso?
'Ben jij een echte Picasso' is een workshopreeks van drie verschillende workshops waarin de kinderen kennismaken met diverse aspecten uit het werk van de grote kunstenaar Pablo Picasso. Iedere vakantie is er een workshop waarin een bepaald aspect van het werk van Picasso wordt ontdekt, van borden en vazen tot de kunstwerken gemaakt van gevonden voorwerpen. Aan het eind van de reeks kunnen de kinderen zich een echte Picasso noemen en krijgen ze een Picasso-diploma!

Reserveren
De workshops zijn los (6 euro per workshop) te volgen, maar ook als reeks (15 euro voor de gehele reeks). Reserveren kan via educatie@beeldenaanzee.nl en 070-3589076. De duur van de workshop is 75 minuten.

Picasso-tentoonstelling
Picasso's sculpturen en keramieken werken staan tot en met maart 2017 centraal in de grote overzichtstentoonstelling van Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. De expositie

Picasso aan Zee. Keramiek en Sculptuur geeft een zinnenprikkelend beeld van de periode die Pablo Picasso na de oorlog doorbracht aan de Franse Rivièra. Beelden aan Zee, het enige Nederlandse museum compleet gewijd aan beeldhouwkunst, presenteert in deze grote tentoonstelling topstukken van keramiek en sculpturen uit museale en particuliere collecties. Sommige hiervan zijn zelden of nooit eerder publiekelijk in Nederland getoond.Delen