Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Koningsdag op Scheveningen

Tijdens Koningsdag is er van alles te doen door het hele land, maar iedereen weet dat Scheveningen natuurlijk de leukste plek is om te struinen tijdens de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Hier een overzicht wat er te doen is in de mooiste badplaats van Nederland!


Oranje Bal op de Pier
Op 26 april vindt in samenwerking met PTC de eerste editie van het Oranje Bal plaats met optredens van onder andere New Cool Collective, Roog & Erick E, Tabass-co Sound System, Me & Mr. Jansen en Dennis Quin en De Kraaien.

Om 18.00 start het Oranjebal op de Foodboulevard, waar de podia tussen de barren, foodtrucks en andere streetfood concepten staan. Om 02.00 is het afgelopen, maar dan heb je ook wel echt een fantastische Koningsnach gehad!

PIP x ZeeZout Koningsdâch op de Pier
Waarom ook niet? In je oranje kledij richting het strand om daar eens even goed te vieren dat de koning jarig is. En niet zomaar, want tijdens dit speciale feestje bundelen PIP en Zeezout de krachten om de beste partij van de Hofstad te organiseren. 21:00 uur - 02:00 uur

Line-up: FunkinEven, Tom Trago, Job Jobse, Dollkraut, Elias Mazian, Philou Louzolo, Woody, Halve Soul en Niek Ta Mère.

Vrijmarkten en buurtfeesten

  • Belgisch Plein en Stevinstraat in Belgisch Park: elk jaar vindt hier een vrijmarkt plaats, met gratis 'kids zone', ballenbad, oud-Hollandse spelletjes, een rodeostier, touwtrekken en meer! Denk aan schminken, een springkussen, rodeostier en ga zo maar door. Een waar kinder speelparadijs! Om 15:45 start daar de “Superronde van het lichtjesspel”. Het feest wordt afgesloten met een kinderdisco op het podium, van 15:30 - 16:00 uur.
  • Bosjes van Pex (parkeerplaats op de Evert Wijtemaweg bij de speeltuin): ook hier een markt en ontzettend veel te doen voor jong en oud. Wie weet tik je iets heel bijzonders op de kop!
  • Keizerstraat in Scheveningen: de vrijmarkt op de gezellige Keizerstraat is altijd een succes. Speur de kraampjes af voor leuke spulletjes en onderbreek het struinen voor een ijsje, activiteit of muzikaal intermezzo!
  • De Pier Scheveningen: Op Koningsdag zelf, woensdag 27 april, is De Pier tevens Oranjegezind met de enige overdekte vrijmarkt in de regio Haaglanden en verrassende activiteiten. Iedereen mag zijn of haar spulletjes verkopen en kan daarvoor een plekje reserveren! Liever je kunsten tonen op het open podium? Mag ook, laat het weten!

Musea
Verschillende Haagse musea zijn tijdens deze feestdag geopend, waaronder het Gemeentemuseum Den Haag, Museon en Panorama Mesdag.

Delen