Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Kunst en cultuur op Scheveningen

Op zaterdag 1 september 2018 vindt voor de vierde keer het evenement ‘Kunst en cultuur op Scheveningen’ plaats, ditmaal in en rond de prachtige Oude Kerk van Scheveningen in de Keizerstraat. Scheveningse kunst- en cultuuraanbieders tonen hun werk en aanbod door middel van exposities, presentaties, korte voorstellingen en workshops.

Programma aanbod

Er is een gevarieerd programma voor jong en oud. Zo zijn er kunstexposities in de Oude Kerk; muziek-, dans- en theaterscholen verzorgen presentaties en proeflessen; de verschillende zelfstandige kunstenaars en kunstenaarscollectieven tonen hun werk en geven live demonstraties op de cultuurmarkt; muziek- en theaterpodia in Scheveningen presenteren hun aanbod en verzorgen korte live optredens op het buitenpodium voor de kerk. Er is ook een speciaal programma voor kinderen en Muzee Scheveningen verzorgt cultuurhistorische rondleidingen in en rond de Oude Kerk.Jong Talent

Van 12 – 17 uur staat de kop van de Keizerstraat in het teken van kunst- en cultuurbeleving voor en door de Scheveningers. Dit jaar staat er meer jong talent op het programma. Jonge kunstenaars tonen hun werk zoals de studente aan de kunstacademie Suzette Bousema met haar expositie future relics en haar kijk op de toekomst.

Teddy Macrander en Aina Quist, beter bekend op Scheveningen als zangduo Something like Sunshine, lanceren hun singer songwriters concept en programmeren de hele dag een podium met talentvolle artiesten.

Er is een spetterende opening met live muziek, je kunt prachtige kunstwerken bewonderen op de kunstmarkt, er zijn gratis workshops van boetseren, kleien tot zingen, dansen en zelf muziek maken voor jong en oud. Als bezoeker ben je zelf onderdeel van dit ‘doe, beleef en ervaar’ festival samen met de mensen uit je buurt

Deze editie staat volledig in teken van 'Feest aan Zee'. Kunst en Cultuur op Scheveningen is een initiatief van YMCA Scheveningen, CultuurSchakel en Muzee Scheveningen.

Feest aan Zee

Precies 200 jaar geleden bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater. Zo ontstond de eerste badplaats van Nederland. De hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen Een tip van de sluier. De Volvo Ocean Race komt naar Den Haag en tijdens de World Championship Sand Sculpting verrijzen er 11 grote zandkunstwerken op het Lange Voorhout. Bekijk het programma vol festiviteiten op feestaanzee.nl. #feestaanzee

Delen