Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Lightwalk Scheveningen

Op zaterdagavond 9 december 2017 is de 2de editie van dit super leuke wandelevenement. Dus zorg dat je erbij bent, weer of geen weer. Weer op tijd met inschrijven, want vorig jaar zat het snel vol!


Licht lopen

Je gaat als deelnemer onderweg in het donker, verrast worden door tientallen licht-, geluid- en/of vuuracts.
Je start op de Scheveningse Pier, wandelt over en door strand, duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door Madurodam en Sealife! om uiteindelijk weer op de Pier te finishen. Je komt, al wandelend in de duisternis, van alles tegen.Zoals levende dieren, bomen, water, de natuur in al zijn verscheidenheid, historische gebouwen, kerken, huizen, boten, muziek en wat al niet meer. De lichtacts worden mede door Scheveningse kunstenaars gemaakt. Het wordt een belevingsevenement waar je het nog lang over zult hebben. Een sprookje wordt waarheid.

Route 12,5 km

De korte afstand vertrekt vanaf de Pier richting Palace Promenade om vandaar over het Kurhausplein rechtstreeks naar de Badkapel te wandelen.
Hier voegen de twee afstanden zich bij elkaar. En volgen verder dezelfde route. Voor het vervolg van het parcours lees je verder onder het kopje 18,5 km vanaf Badkapel.

Route 18,5 km

De lange afstand doet zes van de zeven Scheveningse wijken aan. Je start vanaf de Pier in noordelijke richting over boulevard en strand. Je gaat door de duinen terug naar de ‘bewoonde wereld’. Via de Pompstationsweg, dwars door de Nieuwe Scheveningse Bosjes naar de Badkapel.
Vervolgens wandel je door het Westbroekpark en door Madurodam. Madurodam gaat speciaal voor jullie open deze avond! Dit wordt de eerste belangrijke stempelpost.
Hier kun je ook wat eten en drinken. Langs de Waterpartij en door het Statenkwartier naar de Scheveningse Havens. Hier is de tweede stempelpost. Vervolgens loop je via het Havenhoofd weer het strand op. Om via de wijk “Oud” Scheveningen, met in de Keizerstraat de derde stempelpost, terug te keren naar de boulevard.
Tot slot wandel je door Sea Life om vervolgens op de Pier te finishen. Onderweg is er ruimschoots tijd om iets te drinken en te eten. En natuurlijk om alle lichtattracties te bewonderen.

On-Route

Op elke stempelpost zijn een EHBO- en verzorgingspost aanwezig. Bij de verzorgingspost krijg je een snack of een drankje. Na Madurodam kom je vanaf de havens weer ruimschoots horeca tegen om gezellig even te bivakkeren. Bewoners en ondernemers uit Scheveningen worden vanaf het begin betrokken bij het evenement.
En gaan we vragen hun huis en/of tuin, zaak met licht te versieren.

Eb & Wassende Maan

Bij een heldere avond is er een wassende maan te zien! Dit is de fase tussen het eerste kwartier en volle maan in. En de maan geeft dan mooi natuurlijk licht.
Om 20.00 uur ’s avonds is het laag water, dus je loopt het laatste stuk over een heerlijk breed en hard strand.

Je hond mag mee met je tijdens de Scheveningen Light Walk. Echter hij/zij moet aangelijnd en goed verlicht zijn, zodat medewandelaars niet over je hond struikelen.
Goed verlicht is een halsband en riem met werkende lichtjes.

Let op! Alleen door Sea Life kan je hond niet mee en dien je de route over de boulevard te wandelen. Of je hond even ergens aan vast te maken.
Hier wordt op gecontroleerd.

Delen