Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Live on the Beach: Doe Maar

Doe Maar geeft deze zomer een strandconcert op Scheveningen! De Haagse badplaats is op zaterdag 9 september 2017 het decor van een groot openluchtconcert aan zee door de meest succesvolle popgroep uit de Nederlandse geschiedenis. Nog nooit eerder in het bijna veertigjarig bestaan heeft de band een dergelijk strandconcert gegeven. De show aan zee zal ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd plaatsvinden waar de dag ervoor Anouk eveneens een strandconcert geeft. Na eerdere uitverkochte edities van Live on the Beach met Di-rect, Golden Earring en Marco Borsato doet Den Haag met de strandconcerten van Anouk en Doe Maar in 2017 z'n naam eer aan als dé popstad van Nederland. Het voorprogramma op 9 september zal verzorgd worden door Gers Pardoel, Diggy Dex en de Haagse formatie Splendid. De voorverkoop voor het optreden van Doe Maar start donderdag 2 maart om 10:00 uur. In de ambiance van zee, zand en zon belooft dit een bijzonder concert te worden van Doe Maar!Doe Maar

Begin jaren tachtig ontketende Doe Maar een ware rage in Nederland die vergelijkbaar was met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. De band van Henny Vrienten, Ernst Jansz, René van Collem en Joost Belinfante scoorde grote hits als "Doris Day", "Is dit alles", "Smoorverliefd" en "1 nacht alleen". In 1984 nam de band afscheid maar kon het optreden niet laten. Er volgden uitverkochte reünieconcerten in Ahoy Rotterdam, met vorig jaar zelfs drie keer een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam. Nog nooit eerder gaf de band echter een strandconcert. Doe Maar: "Dit hebben we nog niet eerder gedaan en we hebben er dan ook enorm veel zin om op het strand van Den Haag te spelen. We kijken er naar uit om er samen met onze fans een gezellig feest van te maken."

Gers Pardoel

Gerwin Pardoel, één van de drie supportacts op 9 september, krijgt zijn artiestennaam Gers, synoniem voor cool, als Remon Stotijn (Postman) en Anouk hem wegwijs maken in de wereld van de hiphop. Hij scoort in 2009 zijn eerste hit als hij meewerkt aan

Broodje Bakpao van The Opposites. In de herfst van 2011 verschijnt zijn debuutalbum

De wereld is van jou. Daarvan is "Ik neem je mee" een regelrechte hit. Meer succesnummers volgen zoals "Bagagedrager", "Nergens zonder jou" (met Guus Meeuwis), "Louise", "Dankbaarheid" en "Zijn". In 2012 brachten Gers Pardoel en Doe Maar samen het nummer "Liever dan lief" nog een keer uit. De Brabander is op dit moment bezig met zijn nieuwe album

Jongensdroom dat over een paar maanden klaar moet zijn.

Splendid

De muziek Splendid klinkt als zonneschijn uit je speakers! De Haagse formatie maakt vrolijke popmuziek met invloeden uit de reggae en hiphopscene. Live is het een knallende ervaring die altijd smaakt naar meer. De single "Again" is het bekendste nummer. Splendid trekt de afgelopen in de jaren volle zalen met de plaat

Sun Beats Down en speelde onder andere op Lowlands, Zwarte Cross en het Fusionfestival vlakbij Berlijn. Tijd voor zon, zee en surf: trek je slippers aan en kom het op het strand beleven tijdens Live on the Beach!

Diggy Dex

Diggy Dex, bekend van onder andere de nummers "Treur niet (Ode aan het leven)" en "Slaap lekker" komt op zaterdag 9 september ook als support act naar Live on the Beach. Solo behaalde hij zijn eerste hit met Eva Roovere ("Slaap lekker"), die met een sneltreinvaart de hitlijsten van Nederland en Vlaanderen beklom. Afgelopen zomer had Diggy Dex samen met Ali B de hit "Ik huil alleen bij jou". En eind 2016 bracht hij samen met Guus Meeuwis de single "Tabee" uit.

Live on the Beach

Live on the Beach is het grote jaarlijkse muziekevenement op het strand van de Haagse badplaats Scheveningen. Het strand is een unieke locatie voor zowel artiesten als publiek, wat bijdraagt aan een geweldige sfeer. Op een zomerse dag genieten van je favoriete artiest, lekker eten en drinken plus het strand. Bij Live on the Beach staat er altijd één artiest of band centraal die een groots strandconcert geeft. Alle eerdere edities van het strandevenement, Di-rect, Golden Earring en Marco Borsato, waren uitverkocht, dus wees snel met het bestellen van kaarten!

Kaartverkoop

Tickets voor dit unieke strandconcert van Doe Maar kosten 35 euro (excl. servicekosten). De voorverkoop start donderdag 2 maart om 10:00 uur via liveonthebeach.nl. Je kunt je tickets ook bestellen bij TicketMaster via 0900- 300 1250 (60 cpm) en bij één van de Primera-vestigingen. Voor mindervaliden zijn er speciale rolstoelkaarten beschikbaar. Hiermee heb je toegang tot het rolstoeldeck. In totaal zijn er 20.000 tickets beschikbaar.

Tijdschema

Het strandconcert vindt plaats op zaterdag 9 september 2017 ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd op Scheveningen. Het terrein gaat om 15:30 uur open en om ongeveer 23:00 uur is het programma afgelopen. Na afloop van het concert is er nog een afterparty in Strandclub WIJ. Kaarten hiervoor kosten 10 euro exclusief servicekosten.

15:30 uur - deuren open

15:30 uur - Zaterdagmiddag strandborrel met dj

16:30 uur - Gers Pardoel

18:25 uur - Splendid

19:45 uur - Diggy Dex

21:00 uur - Doe Maar

22:45 uur - DJ

Nog een strandconcert: Anouk

De dag voor het optreden van Doe Maar, op vrijdag 8 september, geeft een andere grote Nederlandse act een optreden op het strand van Scheveningen: Anouk.

Locatie en bereikbaarheid

Het concert van Doe Maar vindt plaats aan het Scheveningse strand ter hoogte van het noordelijk havenhoofd. Het Scheveningse strand is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Verschillende trams vanaf Den Haag Centraal Station en Hollands Spoor stoppen in de buurt, zoals tram 1, 11 en 17. Bovendien is er een pendeldienst vanaf CS naar het festivalterrein. Deze speciale Live on the Beach-pendelbussen rijden om de 15 minuten en brengen je tot 500 meter voor de ingang van het concertterrein.

Ook is er een special Dagretour beschikbaar. Hiermee reis je voor de heenreis vanaf elk station in Nederland naar Den Haag Holland Spoor. Vanaf Den Haag Holland spoor rijden trams naar het festivalterrein.

Met de auto neem je vanaf de snelweg het beste de route richting Scheveningen Haven. Zet je auto in één van de volgende parkeergarages: Nieuwe Parklaan (Nieuwe Parklaan 248), Havenkwartier (Dr. Lelykade 220), Scheveningen Bad (Zwolsestraat 426), Kurhaus (Gevers Deynootplein 189), Zwarte Pad of parkeer bij de P+R Hoornwijck Den Haag van waar met het OV naar het centrum van Den Haag en vervolgens naar Scheveningen gereisd kan worden. Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid van Scheveningen op denhaag.com/nl/scheveningen/route.

Woon je in Den Haag, kom dan vooral met de fiets: in de buurt van het concertterrein wordt een grote gratis fietsenstalling ingericht.

Overnachten

Wil je het strandconcert van Doe Maar optimaal beleven, blijf dan in de buurt overnachten! Kijk op denhaag.com/nl/hotels voor een overzicht met alle hotels, appartementen en hostels in Scheveningen en Den Haag!

Delen