Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Live on the Beach: Golden Earring

De band Golden Earring zal deze zomer een groot concert geven op het strand van Scheveningen, dit werd door Cesar Zuiderwijk bekend gemaakt in de Veronica Ochtendshow met Giel. Het strandconcert vindt plaats op donderdag 6 september. Op het Scheveningse strand kunnen bezoekers van Live on the Beach met de voeten in het zand en uitzicht op zee genieten van Golden Earring.

Legendarisch concert

Het is niet de eerste keer dat Golden Earring een concert op het Scheveningse strand geeft, in 1986 gaven ze hier een legendarisch concert. Ook in 2016 was het Live on the Beach strandconcert een groot succes, waardoor de bandleden besloten ook dit jaar terug te keren naar deze geliefde plek voor een concert.Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Golden Earring het nummer 'Radar Love' uitbracht. Eind augustus 1973 kwam dit nummer binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikte op 15 september 1973 de nummer één positie.

Het nummer betekende de internationale doorbraak van de band. 'Radar Love' zorgde voor nummer één noteringen in o.a. België, Duitsland en Engeland. In Amerika stond het nummer zelfs 20 weken in de Billboard Hot 100. Nog steeds is 'Radar Love' een veel gedraaide song. Het werd onlangs zelfs nog de soundtrack van de actiefilm 'Babydriver'.

Cesar Zuiderwijk: 'Voor ons blijft het Scheveningse strand een te gekke plek om te spelen. De laatste keer in 2016 ´ging het dak eraf´ en het moet wel heel raar lopen als dat nu niet weer gaat gebeuren'.

Het voorprogramma van dit strandconcert wordt verzorgd door de band Friends of the Family.

De voorverkoop voor het concert van Golden Earring start donderdag 1 maart om 10:00 uur.

Golden Earring

Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band scoorde met "Radar Love" en "Twilight Zone" twee wereldhits. Zowel in de jaren zestig, zeventig als tachtig werd er getoerd in de Verenigde Staten.

Na het single- en lp-debuut in 1965 bleef de band in de decennia die volgen nieuw werk uitbrengen, met The Hague uit 2015 als het meest recente wapenfeit. De klassieke bezetting van de band ontstond in 1970 en is nog altijd in ongewijzigde vorm bij elkaar. Als ware podiumbeesten treden ze nog altijd op in uitverkochte zalen, feesttenten en theaters. Geen enkele andere Nederlandse band die ook maar in de buurt van deze statistieken komt.

Friends of the Family

Friends of the Family is de naam die zeven samengeraapte muzikanten ooit aan hun Haags-/Rotterdams folkcollectief gaven, maar kan inmiddels gerust een tegen levensstijl aangrenzende beweging genoemd worden.

De tijd waarin de elfmansformatie in spé hun eerste shows in no-time uit de grond ‘moest’ stampen lijkt een eeuwigheid geleden. Ondanks dat dit de laatste maanden van 2012 betreft. Beïnvloed door met name de Amerikaanse en Engelse folkscene reist het gezelschap stad en land af om de in het hart gesloten vrijheid op het publiek te doen overslaan.

Locatie en bereikbaarheid

Het concert van de Earring vindt plaats aan het Scheveningse strand ter hoogte van het noordelijk havenhoofd. Het Scheveningse strand is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Verschillende trams vanaf Den Haag Centraal Station en Hollands Spoor stoppen in de buurt, zoals tram 1, 11 en 17. Bovendien is er een pendeldienst vanaf CS naar het festivalterrein. Deze speciale Live on the Beach-pendelbussen rijden om de 15 minuten en brengen je tot 500 meter voor de ingang van het concertterrein.

Met de auto neem je vanaf de snelweg het beste de route richting Scheveningen Haven. Zet je auto in één van de volgende parkeergarages: Nieuwe Parklaan (Nieuwe Parklaan 248), Havenkwartier (Dr. Lelykade 220), Scheveningen Bad (Zwolsestraat 426), Kurhaus (Gevers Deynootplein 189), Zwarte Pad of parkeer bij de P+R Hoornwijck Den Haag van waar met het OV naar het centrum van Den Haag en vervolgens naar Scheveningen gereisd kan worden. Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid van Scheveningen op denhaag.com/nl/scheveningen/route.

Woon je in Den Haag, kom dan vooral met de fiets: in de buurt van het concertterrein wordt een grote gratis fietsenstalling ingericht.

Overnachten

Wil je het strandconcert van de Golden Earring optimaal beleven, blijf dan in de buurt overnachten! Kijk op denhaag.com/nl/hotels voor een overzicht met alle hotels, appartementen en hostels in Scheveningen en Den Haag!

Delen