Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Moederdag aan zee!

Aanstaande zondag, 8 mei, is het Moederdag! En als je er goed over nadenkt doen al die liefhebbende mama's van ons heel wat om hun kinderen te verzorgen, dus verdienen ze dat ene dagje verwennerij per jaar dik! Samen is dat veel leuker dan alleen, dus neem je moeder/oma bij de hand en geniet op Scheveningen.

Surfen bij Hart Beach
Hart Beach organiseert dit jaar speciaal voor Moederdag een event voor alle sportieve en/of avontuurlijke moeders! Het maakt niet uit hoe oud je bent, als jij denkt dat jouw moeder blij wordt van een dagje strand, koffie met muffins en een sportieve surfles dan raden we je aan om haar dit uitje cadeau te doen!

AmrathKurhaus
Keuze uit een uitgebreid diner van chef-kok Marc Smeets, een high tea om 14.00 of een lezing van historicus en Amerika deskundige Willem Post over power woman en presidentskandidaat Hillary Clinton (16.00 tot 17.30). Allemaal kan natuurlijk ook!

Tasty Comedy
Neem mams mee naar Tasty Comedy op de Pier en je combineert het beste van twee werelden: lekker eten en lachen! Met het concept van shared dining geniet iedereen van lekkere streekgerechten en op het podium staan verschillende cabaretiers uit Amerika en Nederland!

Pathe
Na de succesvolle romantische comedies Valentine's Day en New Year's Eve, is er nu ook de film Mother's Day! Ideaal om met mama of oma te kijken op moederdag!

Sealife
Voor Moederdag heeft Sealife speciale aanbieding om gezellig een bezoekje aan Sea Life te komen brengen. Koop online (geldt dus niet aan de kassa) een kinderkaartje (t.w.v. 12.75) en 1 moeder of oma mag gratis mee!

Musea
Een cultureel ingestelde moeder komt ook op Scheveningen helemaal aan haar trekken. Museum Beelden aan Zee heeft niet alleen een prachtige vaste tentoonstelling met moderne beeldhouwkunst, maar op dit moment onder andere de foto tentoonstelling van Gabrielle Meijer, die het moderne schoonheidsideaal ter discussie stelt. In het Museon kun je met de kinderen spelenderwijs leren hoe de wetenschap in elkaar steekt en sinds kort ook uitzoeken hoe illusies werken en zelf een goocheltruc maken! Het naastgelegen Gemeentemuseum heeft daarnaast een aantal tentoonstellingen van top kunstenaars: Klimt, Karel Appel en Jan Toorop! En voor de geschiedenis van Scheveningen ben je bij Muzee aan het juiste adres.

Brunch!
Natuurlijk kun je bij elk strandpaviljoen heerlijk ontbijten/brunchen/lunchen met mama! Neem haar mee naar het uitgebreide buffet van Bora Bora, het ontbijt van Twins, de Mama Breakfast Club van Barbarossa. Down Under Beach maakt het nog bonter en betaalt het ontbijt van de moeders als je komt ontbijten! Op de Keizerstraat is het ook altijd gezellig, want als je bij DUO eten & drinken gaat ontbijten ontvangt moeders een goodiebag, bij Meneer Chocola haal je de lekkerste taartjes en bakkies, en bij Café de Bayonne kun je afsluiten met pinxtos en tapas voor een Spaans tintje. Mocht je nou liever wat lekker nuttigen met als uitzicht de schitterende haven van Scheveningen, dan kunnen we je aanraden om bij het nieuwe Oma Toos oud-Hollands te smullen of te genieten van de lekkerste wijnen bij Waterproef. Vis haal je natuurlijk bij Catch by Simonis of de Dagvisser en biertjes doe je bij Rootz. Er is zoveel aanbod op Scheveningen; het maakt niet uit waar je moeder van houdt, je vindt het aan zee!Benieuwd naar meer leuke plekjes op Scheveningen? Lees welke Jaap Pronk (KNRM) en Pintos Jansen (Piñata) aanraden! Liefhebbers van zeilen kunnen hun hart deze week ook nog een ophalen bij de North Sea Regatta!Delen