Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Nationale Kinderherdenking Madurodam

Op 4 mei vindt vanaf 19.30 uur op het George Maduroplein in Den Haag de eerste Nationale kinderherdenking plaats. Deze speciale herdenking is voor en door kinderen. Madurodam organiseert de Nationale Kinderherdenking in samenspraak met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Den Haag.

Onder leiding van de jeugdburgemeester van Madurodam, de 16-jarige Noah van Meekeren, spelen kinderen de hoofdrol. De jongste burgermeester van Nederland, zal een rede uitspreken. Vervolgens graveert een kind zijn/haar naam in het monument van George Maduro. Om 20.00 is er 2 minuten stilte waarbij evenals op de Nationale Herdenking op de Dam 'allen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties' herdacht worden.

Vervolgens wordt er afgesloten met een bijzonder Kinderdefilé. Aansluitend op de Kinderherdenking organiseert Theater Na de Dam een theatrale route door Madurodam voor publiek. Deze allereerste editie van de Nationale Kinderherdenking is een unieke kans om met elkaar een mooie Nederlandse traditie op een bijzonder manier te ervaren.

Aanmelden
Kinderen in de leeftijd 8-14 jaar kunnen zich hier aanmelden. Dit kan individueel dan wel met een groep vrienden, klasgenoten, hockey-, voetbal- of ander sportteam. Het is belangrijk dat de ouders toestemming geven en het aanmeldingsformulier invullen voor deelnemende kinderen.Delen