Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

NK Beach Soccer

Voetbalverslaafden vrees niet! Ook tijdens de zomermaanden is er volop voetbal in Den Haag. Maar dan op het strand. In The Hague Beach Stadium op Scheveningen wordt ook dit jaar weer het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer voor teams gehouden. In toernooivorm strijden de teams een weekend lang op het zand om nationaal kampioen te worden. Wil jij live getuige zijn van dit spectaculaire sportevenement? Kom dan naar The Hague Beach Stadium, neem plaats op de tribune en moedig de teams aan!

Geschiedenis Beach Soccer

Over het ontstaan van Beach Soccer bestaan verschillende verhalen. De Brazilianen zijn overtuigd dat het bij hen op de stranden is begonnen. De Amerikanen beweren dat zij de eersten waren die het in competitieverband organiseerden. Inmiddels wordt er in meer dan honderd landen georganiseerd Beach Soccer gespeeld. Jaarlijks vinden er kwalificatie-, EK- en WK- toernooien plaats. In Nederland werd voor het eerst in 1996 een toernooi georganiseerd. Vanaf 2003 startte Holland Beach Soccer met het Open Nederlands Kampioenschap.

The Hague Beach Stadium
The Hague Beach Stadium op het Scheveningse strand is het grootste stadion voor outdoor beachsport in Nederland. Iedere zomer, van mei tot september, staat het Beach Stadium bij het Noordelijk Havenhoofd aan de kust van Den Haag. In het stadion, dat gratis toegankelijk is voor het publiek, vinden gedurende deze maanden verschillende topsportevenementen plaats, zoals beachvolley- en beachsoccerwedstrijden. Kortom: een 'must' voor sportliefhebbers, en zeker een geweldige toevoeging tijdens een dagje strand!

Bereikbaarheid
The Hague Beach Stadium staat vlak naast het Noordelijke Havenhoofd op het strand van Scheveningen. Het stadion is makkelijk te bereiken met de auto en de fiets. Met de auto neem je vanaf de snelweg het beste de route richting Scheveningen Haven en parkeer je letterlijk voor de deur. Ook met het openbaar vervoer is het stadion uitstekend te bereiken. Verschillende trams vanaf Den Haag Centraal Station (lijn 1 en 16) en Hollands Spoor (lijn 11) stoppen in de buurt van The Hague Beach Stadium.Delen