Buitengewoon
Scheveningen

Lente in de lucht

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Omniversum films

Omniversum Den Haag toont elke dag prachtige films op een gigantisch koepelscherm. Een spectaculaire ervaring! Alle films zijn Nederlands gesproken (via oortelefoon ook in het Engels te volgen) en meestal geschikt voor alle leeftijden, tenzij anders aangegeven. Elke film duurt inclusief voorprogramma ongeveer één uur. Hieronder de films die de komende tijd geprogrammeerd staan.

China, The Rise of an Empire

China, The Rise of an Empire draait een half jaar in het Haagse koepeltheater Omniversum. De meeslepende en bekroonde grootbeeldfilm toont aan de hand van de spectaculaire archeologische vondst van het mausoleum van de eerste keizer en het Terracottaleger de ontwikkeling zien van China tot de huidige wereldmacht.

Amazing Caves

Amazing Caves is een adembenemende grootbeeldfilm van regisseur Stephen Judson (The Alps, Everest) en producent MacGillivray Freeman (National Parks Adventure, Humpback Whales) met muziek van The Moody Blues.National Parks Adventure

De film National Parks Adventure neemt je mee van de gebaande paden op een avontuur door de indrukwekkende landschappen van Amerika. Sinds 1916 draagt de National Parks Service zorg voor ruim 400 natuurgebieden en monumenten in de Verenigde Staten. Al 100 jaar zijn de nationale parken waaronder Yellowstone, Yosemite, de Everglades, de Redwoods en Arches een levend monument voor de uitgestrekte en ongerepte wildernis die Amerika rijk is. Voor het eerst is de schoonheid van deze parken op grootbeeld te bewonderen.

Africa the Serengeti

In het zuiden van Kenia en noorden van Tanzania ligt een uitgestrekt gebied met savannes en boslandschappen waar jaarlijks miljoenen dieren migreren. Het merendeel bestaat uit gnoes, maar ook zebra's, giraffen, olifanten en bavianen zijn altijd in beweging op zoek naar voedsel. Aanschouw hoe de dieren de regens achterna reizen en leer meer over het leven en overleven op de Serengeti. Africa the Serengeti is één van de best gewaardeerde films die ooit in Omniversum heeft gedraaid. Een absolute aanrader dus!

A Beautiful Planet

Sluit je aan bij de astronauten Wilmore, Virts en Cristoforetti en ervaar hoe zij vanuit het International Space Station neerkijken op onze aarde. Met behulp van digitale camera's zijn er schitterende nachtopnames gemaakt van onze planeet. Naast het zien van deze 'magische' opnamen wordt ook duidelijk wat het effect is van de steeds groter wordende wereldbevolking. De film geeft daarnaast een mooi beeld van het leven in het ruimtestation: hoe was je je haren, wordt er gerecycled en hoe vieren ze kerst? Grijp deze kans om voor even astronaut te zijn en leer meer over de plek die we thuis noemen.

Under the Sea

Laat je meevoeren naar de meest exotische en geïsoleerde onderzeese locaties op aarde. Ontmoet de grote witte haai, zwierige zeedraken, gigantische pijlstaartroggen en vele kleurrijke vissen uit de onderwaterwereld van Zuid-Australië en Nieuw-Guinea.

Born to be Wild

In Kenia en in Borneo leven twee bijzondere vrouwen die hun leven gewijd hebben aan het opvangen van olifanten- en orang oetanweesjes. Met hart en ziel zetten zij zich in om deze jonge dieren en hun leefomgeving te redden.

Fly me to the Moon

Deze animatiefilm op grootbeeldformaat gaat over het avontuur van drie vliegjes die de ambitie hebben om naar de maan te reizen. Het is 1969 en de hele wereld praat over de eerste bemande vlucht naar de maan. Tiener Nat en zijn vrienden IQ en Scooter willen niets liever dan meevliegen op deze historische Apollo 11 vlucht. Ze smeden een plan om aan boord te komen van de raket en het lukt ze! Hun families kijken vanaf de aarde in spanning toe. Na een lastige landing kijkt de wereld mee als Nat samen met Neil Armstrong de eerste stappen op de maan zet. Vliegen naar de Maan is een spannende en humoristische Nederlands gesproken animatiefilm voor de hele familie.

To the Arctic

To the Arctic is een bijzondere reis naar de top van de wereld. Het filmavontuur onthult een meeslepend verhaal over het gevecht van een moeder ijsbeer en haar zeven maanden oude welpen om te overleven in de Arctische wildernis. Hun thuis, de Noordpool, wordt door de klimaatverandering in een rap tempo kleiner. De ijsbeer is wereldwijd het symbool van de opwarming van de aarde, maar To the Arctic laat niet alleen de overlevingsstrijd van ijsberen zien. De film toont prachtige en unieke beelden van de Noordpool, een uitgestrekt gebied waar een dikke laag ijs de aarde en oceaan bedekt. Op en onder het ijs bevindt zich een wonderlijke wereld aan leven dat prima gedijt in deze koude wereld, ijskoude omgeving van smeltend ijs, immense gletsjers,spectaculaire watervallen en majestueuze, besneeuwde bergtoppen.

Films op aanvraag

Bij een gezelschap van meer dan 25 personen, bepaal je zelf welke film er gedraaid wordt. Uit de filmbibliotheek van Omniversum kan je een film kiezen. Geef je keuze uiterlijk vier weken voorafgaand aan je bezoek aan Omniversum door via 070-4168200.

Delen