Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Ooievaarsrun 2017

De enige Truckersrun van Nederland is natuurlijk de Ooievaarsrun 2017 met een geweldig feest! De Ooievaarsrun is een toertocht met vrachtwagens, waarin mensen met een verstandelijke beperking meerijden vanaf Den Haag door het Westland naar de visafslag in Scheveningen. Organisaties bieden deze dag geheel belangeloos vrachtauto’s inclusief een bestuurder aan, om in vier runs ruim 550 deelnemers de dag van hun leven te bezorgen. Al sinds 1987 wordt deze rit op de tweede zaterdag in september gereden.

Meer info

Op de vrijdag voor de run worden voor de deelnemers goodiebags klaargemaakt in een van de vergaderzalen van de Haeghe Groep aan de Kerketuinenweg.
Acht vrijwilligers zijn bezig met het vullen van de tasjes met een lunchpakket, een blikje drinken en cadeautjes. Daarnaast wordt op vrijdag de visafslag aangekleed voor het feestprogramma van zaterdag. Ook hier staat een groep enthousiaste vrijwilligers voor garant.

In een deel achter het podium zijn met viskisten ruimtes gecreëerd die dienst doen als kleedkamers voor de artiesten die optreden. Verder wordt de visafslag gezellig gemaakt met trossen ballonnen, bedrijfsvlaggen van de sponsors, posters van de optredende artiesten en kleine plantjes op de tafels.

Op de Visafslagweg en de Kerketuinenweg worden vlaggenmasten geplaatst waaraan de bedrijfsvlaggen van de sponsors hangen.Het evenement is klaar om van start te gaan! Op zaterdag stellen de vrachtwagens zich op op de Kerketuinenweg. De chauffeurs ontvangen daar een lunchpakket, consumptiebonnen en een buffetbon.

De passagiers (de deelnemers) melden zich aan bij het secretariaat in de kantine van de Haeghe Groep, die aan ons beschikbaar is gesteld.
Zij ontvangen daar hun lunchpakket en bonnen. Buiten is een vaste ploeg van vrijwilligers aanwezig om het opstellen en wegrijden van de wagens in goede banen te leiden.
Op het secretariaat krijgt de secretaris hulp van acht vrijwilligers bij het uitdelen van de pakketten en bonnen.

Om alle deelnemers een leuke herinnering te bieden aan de bijzondere dag, maken vier fotografen bij elke opgestelde truck een foto van de chauffeur en zijn passagier(s).
Na aankomst in de visafslag kunnen de chauffeurs en de passagiers hun oorkonde met foto ophalen.

In de visafslag zelf zijn op zaterdag diverse ploegen vrijwilligers actief. Er staat een ploeg “Verkeer en veiligheid” klaar, die de visafslag afzet met dranghekken en vervolgens de trucks binnenleidt.Delen