Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Open Kinderatelier Gemeentemuseum

Elke zondag kunnen kinderen vanaf 5 jaar zich creatief vermaken in het Open Kinderatelier van het Gemeentemuseum Den Haag. Terwijl ouders lekker genieten van de tentoonstellingen of een kop koffie elders in het museum, kunnen kinderen onder professionele begeleiding van een museumdocent/beeldend kunstenaar heerlijk knutselen, tekenen en schilderen.

Binnenlopen kan de hele middag tussen 12:00 en 16:00 uur, er zijn geen kosten aan verbonden en kinderen mogen maken wat ze willen. Het museum biedt inspiratie genoeg!Kindertentoonstellingen
Naast het Open Kinderatelier biedt het Gemeentemuseum Den Haag nog veel meer leuke activiteiten voor de jeugd. In de museumzaal naast het Kinderatelier organiseert het Gemeentemuseum doorlopend kleine tentoonstellingen voor gezinnen met kinderen. In iedere expositie valt er van alles te doen en te maken voor kinderen, en natuurlijk te zien.

Wonderkamers
Het Gemeentemuseum biedt bovendien met de Wonderkamers een fantastisch uitje voor gezinnen of grootouders met kleinkinderen. In de Wonderkamers kunnen kinderen vanaf 10 jaar op een verrassende, speelse en interactieve wijze kennismaken met beeldende kunst, kunstnijverheid, architectuur en mode. Dankzij de meest moderne tentoonstellingstechnieken komt kunst tot leven door middel van een game waarin je als bezoeker zelf de hoofdrol speelt.

Leeftijd
't Open Kinderatelier is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Tot en met 18 jaar hebben kinderen gratis toegang tot het Gemeentemuseum Den Haag. (Groot)ouders en begeleiders betalen de reguliere entreeprijs of kunnen gebruikmaken van de Museumkaart en/of Vriendenkaart.

Gemeentemuseum Den Haag
Het Gemeentemuseum Den Haag is één van de mooiste en meeste diverse musea van Nederland. Het prachtige Berlage-gebouw herbergt niet alleen de grootste Mondriaan-collectie ter wereld, maar ook een vaste tentoonstelling over moderne kunst, een uitmuntende zilvercollectie, minutieus gedecoreerd Delfts Blauw, interactieve Wonderkamers en tal van wisselende exposities.

Meer informatie op https://www.gemeentemuseum.nl

Delen