Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Open Kinderatelier Gemeentemuseum

Elke zondag kunnen kinderen vanaf 5 jaar zich creatief vermaken in het Open Kinderatelier van het Gemeentemuseum Den Haag. Terwijl ouders genieten van de tentoonstellingen of een kop koffie elders in het museum, kunnen kinderen onder professionele begeleiding van een museumdocent/beeldend kunstenaar heerlijk knutselen, tekenen, schilderen, noem maar op. Binnenlopen kan de hele middag tussen 12:00 en 16:00 uur, er zijn geen kosten aan verbonden en kinderen mogen maken wat ze willen. Het museum biedt inspiratie genoeg!

Veel inspiratie voor creatieve kids

Dwalen door de met daglicht overgoten zalen van het prachtige Art Deco-gebouw uit 1935, ontworpen door architect Berlage, is ook voor kinderen een belevenis.

Kleurrijke wandschilderingen en het poppenhuis van Sara Rothé zullen ongetwijfeld tot de verbeelding spreken. Net als de originele illustraties van het kinderkunstboekDelfts blauw - Een vaas voor de prinses, te zien als onderdeel van de tentoonstelling

Het wonder van Delfts Blauw. Kortom: er is van alles te zien om ideeën op te doen voor een creatieve uitspatting in het Open Kinderatelier.

Het resultaat, bijvoorbeeld een tekening, schilderij of collage, mag natuurlijk mee naar huis worden genomen.

Leeftijd

't Open Kinderatelier is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Tot en met 18 jaar hebben kinderen gratis toegang tot het Gemeentemuseum Den Haag. (Groot)ouders en begeleiders betalen de reguliere entreeprijs of kunnen gebruikmaken van de Museumkaart en/of Vriendenkaart.

Kindertentoonstellingen

Naast het Open Kinderatelier biedt het Gemeentemuseum Den Haag nog veel meer leuke activiteiten voor de jeugd.

In de museumzaal naast het Kinderatelier organiseert het Gemeentemuseum doorlopend kleine tentoonstellingen voor gezinnen met kinderen. In iedere expositie valt er van alles te doen en te maken voor kinderen, en natuurlijk te zien.

Wonderkamers

Het Gemeentemuseum biedt bovendien met de Wonderkamers een fantastisch uitje voor gezinnen of grootouders met kleinkinderen.

In de Wonderkamers kunnen kinderen vanaf 10 jaar op een verrassende, speelse en interactieve wijze kennismaken met beeldende kunst, kunstnijverheid, architectuur en mode.

Dankzij de meest moderne tentoonstellingstechnieken komt kunst tot leven door middel van een game waarin je als bezoeker zelf de hoofdrol speelt.

Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag is één van de mooiste en meeste diverse musea van Nederland.

Het prachtige Berlage-gebouw herbergt niet alleen de grootste Mondriaan-collectie ter wereld, maar ook een vaste tentoonstelling over moderne kunst, een uitmuntende zilvercollectie, minutieus gedecoreerd Delfts Blauw, interactieve Wonderkamers en tal van wisselende exposities.

Bereikbaarheid Gemeentemuseum

Gemeentemuseum Den Haag bevindt zich in het Statenkwartier vlakbij het strand van Scheveningen en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

Vanaf Den Haag Centraal Station en Hollands Spoor brengt tram 16 je in ongeveer twintig minuten naar het museum. Vanaf Station CS kun je ook bus 24 nemen die rijdt tussen Station Mariahoeve en Kijkduin.

Met de auto is het Gemeentemuseum bereikbaar via de Utrechtsebaan richting Kijkduin. Eenmaal in de stad kun je de borden 'Gemeentemuseum' volgen. Voor het museum is er ruime gelegenheid om gratis te parkeren.

Mochten er onverhoopt geen parkeerplaatsen meer vrij zijn, dan kun je betaald parkeren in de parkeergarage van het World Forum op het Churchillplein 10, zo'n vijf minuten lopen van het Gemeentemuseum Den Haag.


Delen