Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Orgel aan Zee

Kom in de prachtige ambiance van de Oude kerk in Scheveningen luisteren naar een bijzonder orgelconcert in de serie zaterdagmiddagconcerten.

Programma 30 maart

De Finse organist Christian Ahlskog is te gast met zijn professionele kamerkoor "Pedersöre". Zij voeren werken uit van o.a. J.S. Bach (Jesu bleibet meine Freude), S. Wesley, John Rutter en Charles Gounod (Missa Brevis). Ook zal Ahlskog de twee monumentale historische orgels in de Oude Kerk solistisch laten horen in werken van Zweedse bodem. Het is een unieke kans dit hoogstaande ensemble, dat op tournee door Nederland is, in Scheveningen te kunnen beluisteren!

Programma 27 april

Anna Karpenko en vaste organist Bert den Hertog spelen een feestelijk Koningsdagconcert met duo's voor twee orgels

Programma 25 mei

Bert den Hertog speelt werken van o.a. Bach en Händel op twee orgels

Programma 29 juni

Ffluitiste Katja Pitelina en Anna Karpenko op orgel/vleugel

Programma 27 juli

Orgelvirtuoos Alexei Schmitov uit Moskou op beide orgels

Programma 10 augustus

Vincent de Vries, jubileumconcert 35 jaar organist

Alle concerten zijn vrij toegankelijk, beginnen om 15:30 uuru en duren ongeveer 45 minuten. Van te voren of na afloop is er de mogelijkheid de Oude Kerk met de vele bezienswaardigheden en de kunstgalerie van Kunst op Scheveningen in het koorgedeelte uitgebreid te bewonderen. Van harte welkom!Delen