Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Picasso aan zee: cultuurleden avond

In 1945 is Pablo Picasso (1881 – 1973) op het toppunt van zijn roem als schilder. Wars van deze sterrenstatus en de grauwe oorlogsjaren beu, ontwikkelt Picasso in de naoorlogse jaren een sterke interesse voor keramiek. Hij wordt gegrepen door de mediterrane wereld en haar duizenden jaren oude traditie van pottenbakken. Dit inspireert hem tot het maken van een unieke serie keramische werken waarin schilder- en beeldhouwkunst perfect samenkomen.

Beelden aan zee

Museum Beelden aan Zee focust op dit magische decennium. De tentoonstelling toont een kleine 100 stukken waarvan ongeveer 80 keramische unica en 15 beelden in brons, gips en aardewerk. Dankzij samenwerking met Picasso-musea in Parijs en Antibes wordt er werk getoond dat nog nooit op Nederlandse bodem te zien is geweest.

Op maandag 7 november hebben alleen cultuurleden toegang tot Museum Beelden aan Zee. In een rondleiding maak je kennis met het onderbelichte keramische oeuvre van Picasso. Na afloop staat er een heerlijke high tea voor je klaar. Meer lezen? Check de Facebookpagina.

Programma
14:00 uur: Ontvangst
14:30 uur: Rondleiding
15:30 uur: High Tea

Prijs
€ 17,50 met Museumkaart of € 27,50 zonder MuseumkaartDelen