Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Sail op Scheveningen - Liberty Tall Ships Regatta

Van 20 tot en met 23 juni 2019 zijn tientallen Tall Ships, replica’s en zeezeilschepen te bewonderen in de haven van Scheveningen. Stichting Sail op Scheveningen organiseert in samenwerking met de Gemeente Den Haag ‘Sail op Scheveningen’. Scheveningen is de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta die start in Rouen/Normandië vanwege 75 jaar D-Day.

Even voorstellen

De organisatie verwacht onder andere de Sedov (het grootste Tall Ship ter wereld uit Rusland), de KRI Bima Suci (een marine-opleidingsschip uit Indonesië, een in 2017 gebouwde grotere versie van de Clipper Stad Amsterdam) en El Galeon (een van de meeste imposante replica’s van de VOC-tijd uit Spanje).

De schepen zijn niet alleen in de haven te bezichtigen, maar er wordt ook volop mee gezeild. Stichting Sail op Scheveningen heeft als doel zoveel mogelijk jongeren mee te laten zeilen van Rouen naar Scheveningen en een unieke leerervaring te geven. Voor publiek en bedrijven zijn vaartochten beschikbaar.Delen