Buitengewoon
Scheveningen

Lente in de lucht

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Scheveningen: 200 jaar badplaats

Tijdens deze wandeling met een gids van het Gilde kom je in de sfeer van zowel de oude als de nieuwe badplaats Scheveningen. Een gedeelte van de kuststrook herinnert ons nog aan het oude. Het eerste badhuis, waar vroeger de loopbrug der armen was. Seinpostduin, de plek waar Mesdag schilderde. Paviljoen van Wied, zomerverblijf van Koning Willem I, thans met de sprookjesbeelden. De vernieuwde boulevard, waar een Spaanse architect de hand in heeft gehad. De wandeling gaat onder andere door het Renbaankwartier, gebouwd rond 1900, met hofjes, vissershuisjes en hotelletjes. Via het Belgisch Park, met voor de oorlog nog een grote joodse gemeenschap, wandelt u richting Kurhaus, al 200 jaar het symbool van Scheveningen Bad.

Leer meer over de Scheveningse geschiedenis

In de Scheveningse haven liggen nu vooral pleziervaartuigen. De oude vissersboten hebben plaats gemaakt voor varende visfabrieken. De 19e-eeuwse mondaine badplaats werd druk bezocht door welgestelde families uit binnen- en buitenland.Zij kwamen hier om te kuren, flaneren en uitgaan. Tussen deze uitersten ligt het oude dorp Scheveningen, met de vissershuisjes en een kleine omsloten begraafplaats Ter Navolging van 1780. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van de Haagse badplaats.

Startpunt
Deze wandeling start bij de keerlus van tramlijn 11, kiosk 'Het Verschil', Strandweg 62. De wandeling eindigt bij de Pier.

Wanneer

Elke vrijdagmiddag om 14:30 uur kan je meewandelen.

Reserveren

Tickets voor de wandeling door Scheveningen zijn te reserveren via de volgende manieren:

online via excursies.denhaag.com

telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur via 070-3618860

aan de balie van VVV Den Haag (Spui 68)

Bij online reserveren kan er betaald worden via IDEAL en creditcard (Visa en Mastercard). Per boeking betaal je altijd 2,50 euro servicekosten. Bij vragen kun je ons ook even een tweet sturen via @vvvdenhaag.

Groepswandeling

Wil je op een andere dag meewandelen, of met een eigen groep? Neem dan contact op met Gilde Den Haag, 070-3561281 of info@gildedenhaag.nl

Maximaal 15 personen per wandeling.

Duur: ongeveer 1 ¾ uur

Kosten € 5,00 per persoon.

Bij minder dan 4 deelnemers betaal je een minimaal tarief van € 20,00, kinderen van 6-12 jaar € 2,50

Bereikbaarheid

Met de auto is het startpunt makkelijk bereikbaar via de Scheveningseweg. Parkeren op straat is in Scheveningen vrijwel overal betaald; de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn op 10 à 15 minuten loopafstand verwijderd.

Het makkelijkst is het met tram 11 te bereiken, stap uit bij het eindpunt. Vanaf beide stations rijden er diverse trams en ook bussen richting Scheveningen-Dorp, waaronder lijn 1 en 22.

Delen