Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Scheveningen Light Walk

Een donkere decemberavond, winterse kou, passie en romantiek uit vervlogen tijden in combinatie met de meest moderne lichttechnieken: Scheveningen Light Walk. Een nieuw wandelevenement door de Haagse badplaats, waarbij je je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld waant. Er zijn verschillende afstanden: 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km. Je start vanaf de Scheveningse Pier, wandelt over het strand, door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de haven om vervolgens te finishen op De Pier. Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen, waaraan diverse Scheveningse kunstenaars meewerken.

Start

De twee langste afstanden starten op de boulevard voor De Pier en voeren je over strand, door duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de haven en dwars door Madurodam om vervolgens te finishen op De Pier. De 7,5 kilometer wandeltocht vertrekt vanuit Madurodam. Bij het startpunt kun je ook terecht voor het afhalen van je unieke SLW rugzakje met onder andere startbewijs, routekaart en cap met LED-verlichting.

Startgroepen

De Scheveningen Light Walk heeft een limiet aan deelnemers. Om opstoppingen onderweg zoveel mogelijk te voorkomen wordt er daarom in groepen gestart die tussen 16:30 en 19:00 uur vertrekken. Je kunt bij inschrijving zelf kiezen in welke groep je wilt starten. Elke groep heeft een maximum aantal deelnemers. Je mag altijd later starten dan je toegewezen starttijd, echter nooit vroeger.Finish

Je finisht wederom op De Pier. Na de finish ontvang je een speciale herinnering. Iedereen dient om 23:00 uur gefinisht te zijn.

Walking dinner

Wil je graag wat eten, voordat je gaat wandelen? De Pier heeft een leuke kleine walking dinner voor je samengesteld bij de diverse eettentjes. Wil je hier gebruik van maken, geef dat dan aan tijdens het inschrijven.

Aanmelden

Inschrijven voor de Scheveningen Light Walk 2018 kan via scheveningenlightwalk.eu. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol is echt vol.

Bereikbaarheid Pier

De Pier in Scheveningen is vanuit het centrum van Den Haag makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Je doet er in alle gevallen ongeveer een kwartiertje over. Wie met het OV reist, kan tramlijnen 1 en 9 en de buslijnen 21, 22 en 23 nemen. Vanaf treinstation Den Haag Centraal kun je gebruikmaken van tram 9 richting Scheveningen. Vanaf Station Den Haag Hollands Spoor rijden HTM-trams 1 en 9 richting het strand. Bij halte Kurhaus stap je uit, waarna je binnen drie minuten naar De Pier loopt.

Met de auto volg je de vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad. In de directe omgeving van De Pier bevinden zich meerdere parkeergarages: Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Strand. Deze zijn zeven dagen per week 24 uur per dag geopend en bevinden zich alle drie binnen tien minuten loopafstand van De Pier. Kijk voor praktische info over de beste route, bereikbaarheid en parkeren in Scheveningen op denhaag.com/nl/scheveningen-bereikbaarheid.

Feest aan Zee

Precies 200 jaar geleden bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater. Zo ontstond de eerste badplaats van Nederland. De hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen Een tip van de sluier. De Volvo Ocean Race komt naar Den Haag en tijdens de World Championship Sand Sculpting verrijzen er 11 grote zandkunstwerken op het Lange Voorhout. Bekijk het programma vol festiviteiten op feestaanzee.nl. #feestaanzee

Delen