Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Scheveningen Zandvoort Marathon

De inschrijving voor de 9e editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon is geopend! Er kunnen 500 deelnemers meedoen aan de marathon op zondag 13 maart 2016. Met de start in Scheveningen en de finish in op de grens van het strand van Bloemendaal bij Paviljoen Republiek Bloemendaal, aan de Zeeweg 94 te Bloemendaal. De start is op het strand voor Beachclub Culpepper op het Zwarte Pad in Scheveningen.

Op blote voeten
De enige strandmarathon van Nederland is perfect voor blootvoetlopers, oftewel barefoot runners. Op blote voeten kun je bij opkomend vloed gewoon in een rechte lijn blijven lopen, waar anderen moeten omlopen om droge voeten te houden. Er is een apart klassement voor de blootvoetlopers, met een aparte beker.

Wandelmarathon
De Scheveningen Zandvoort Marathon is dit jaar uitgebreid met een nieuw onderdeel; de wandelmarathon! Bij zonsopkomst starten de deelnemers van de wandelmarathon in Scheveningen, om vervolgens door de duinen en over het strand naar Zandvoort te lopen, waar iedereen in de loop van de middag in finisht.

Estafetteloop
Je kunt ook samen met vrienden of collega's meedoen aan de strandmarathon. Terwijl één teamlid loopt, kunnen de andere teamleden rusten op de mountainbike. Op deze manier kunnen ook recreatieve lopers deelnemen aan de strandmarathon. Een team bestaat uit minimaal 3 personen en maximaal 7 personen. Kijk voor meer informatie snel op de websiteDelen