Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Scheveningen Zandvoort Marathon

Op zondag 18 maart 2018 wordt voor de 11e keer de Scheveningen Zandvoort marathon georganiseerd. De Scheveningen Zandvoort Marathon is de enige marathon met een volledige afstand van 42,195 kilometer over het strand. Dit jaar kun je ook deelnemen aan de halve marathon en de 10 kilometer (alleen vanaf Zandvoort). Zo kunnen nog meer mensen deze unieke loop ervaren! De gehele opbrengst van de Scheveningen Zandvoort Marathon gaat naar de Nederlandse Reddingsbrigade.

Marathon vanaf Scheveningen

De startlocatie van de marathon is op het strand, recht voor Strandpaviljoen Culpepper. De start van marathon is om 11 uur. Het parcours loopt eerst in zuidelijke richting naar Scheveningen om vervolgens om te keren in noordelijke richting naar Zandvoort.

Waardevolle spullen en kleren kunnen bij het kledinginnamepunt bij de startlocatie in Scheveningen worden afgeven. Deelnemers krijgen bij de startlocatie een fluorescerend hesje en een startnummer.

Halve marathon en 10 km vanaf Zandvoort

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om de halve marathon of de 10 km te lopen. Allebei starten en finishen in Zandvoort. De start voor de halve marathon en de 10 km is om 11 uur.

De deelnemers ontvangen bij de startlocatie een startnummer. Bij de startlocatie in Zandvoort is ook een kledinginnamepunt aanwezig.

KidsRun

Een speciaal onderdeel van de Scheveningen Zandvoort Marathon is de KidsRun. Het is de enige KidsRun in de wereld waar de volledige marathonafstand van 42,195 km over het strand gaat.

De kinderen lopen de marathon in estafettevorm. Ze kunnen uitrusten in de jeep die elk team tot zijn beschikking heeft. Er is plaats voor vijf kinderteams in de Scheveningen Zandvoort Marathon.Delen