Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Scheveningse Dag in Muzee Scheveningen

Bezoek de ‘Scheveningse Dag’ op 25 juni van 10.00 – 17.00 uur in en om het museumgebouw aan de Neptunusstraat. De Vrienden van Muzee Scheveningen organiseren deze dag. De toegang is gratis.

Er vinden demonstraties plaats van oude ambachten, zoals haringsnijden, kettelen, nettenboeten, nettenbreien, schiemanswerk, tonnenkuipen en makreelroken. U kunt ook zien hoe mutsen worden geplooid, doeken worden geknoopt en glas wordt gegraveerd.

Naast deze demonstraties is er een gezellige markt met veel kraampjes. Behalve typisch Scheveningse artikelen worden er ook boeken, kaarten en handwerk verkocht. De Wereldwinkel, de Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen en het Historisch Festival Scheveningen zijn aanwezig met een informatie- en verkoopstand. Jaap Pronk toont u graag zijn collectie foto’s van oud-Scheveningen. De Nieuwe Badkapel vestigt in een informatiestand de aandacht op het eeuwfeest van de kerk en op de dubbeltentoonstelling ‘Honderd jaar Nieuwe Badkapel’, die vanaf 2 juli in het museum en in de kerk te zien zal zijn.

Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Er is een ruim aanbod van allerlei (Scheveningse) lekkernijen.

De Scheveningse Dag wordt op 25 juni om 11.00 uur geopend door oud-burgemeester Wim Deetman. Het koor van Kwekers in de Kunst geeft direct voorafgaand aan de opening, om 10.45 uur, een voorproefje van de nieuwe muziektheaterproductie ‘De Vloek op Scheveningen’, die in september wordt uitgevoerd in het Zuiderstrandtheater.

Van 11.15-11.45 uur en van 13:00-13.45 treedt het Shantykoor Scheveningen op. Vanaf 15.30 uur is er een optreden van de Scheveningse band Ragmob o.l.v. Arie Spaans.

Evenals vorig jaar zijn er weer twee klederdrachtgroepen te bewonderen, dit keer uit Hindeloopen en Urk. Zij verzorgen om 12.15 uur en 14.00 uur een klederdrachtpresentatie.

Speciaal voor de kinderen staat er een grabbelton. Ook kunt u uw kinderen laten schminken.

Het oude Scheveningen herleeft op de Scheveningse Dag! De toegang tot het museum is gratis. Bezoekers kunnen de tentoonstelling ‘De Sleep’ over 100 jaar scheepsbouw en scheepsreparatie op Scheveningen bezoeken. Deze is verlengd t/m 4 september. Donateurs van Muzee Scheveningen ontvangen gratis het nieuwe boek uit de Historische Reeks over ‘De Sleep’ door Henk en Heijer.Delen