Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Schollenpop 2020

Schollenpop is een popfestival op het Zuiderstrand te Scheveningen dat jaarlijks plaatsvindt. Opgezet als een strandfeestje voor een paar vrienden in 1997 is Schollenpop uitgegroeid tot een festival van formaat, tot ver over de landsgrenzen bekend. De organisatie is nog steeds in handen van 6 vrienden, die één gezamenlijke hobby hebben: Schollenpop!

Organisatie

Doelstelling van de stichting is om in de programmering een aantal regionale bands mee te nemen zodat zij een kans krijgen zich op een groot podium met professioneel geluid en licht te laten zien, en horen, aan een groot publiek.

Als middel om de doelstelling te verwezenlijken organiseren we jaarlijks het Schollenpopfestival, een laagdrempelig popfestival met minimaal de helft van het programma lokaal talent aangevuld met meerdere landelijk of internationaal bekende bands. Deze acts, de publiektrekkers, moeten de aandacht voor het opkomend lokaal talent hierbij genereren. Een publieksevenement waar jong en oud van kan genieten.

Schollenpop draagt graag bij aan het imago van Den Haag als festivalstad. Temidden van alle andere festivals die Den Haag rijk is heeft Schollenpop door de jaren heen een vaste plek verworven. Gezien de locatie zelfs een unieke, ook landelijk gezien. Belangrijk bij de organisatie van Schollenpop is de betrokkenheid van de lokale bevolking bij het festival wat tot uitdrukking komt in het feit dat zo’n 120 vrijwilligers, uit Scheveningen en Den Haag, het evenement in goede banen leiden in de dagen voor, tijdens en na het festival.

Zuiderstrand

De combinatie van zon, zee, strand en muziek en natuurlijk de inzet van al die vrijwilligers hebben Schollenpop gemaakt tot wat het nu is geworden. Namelijk het één van de gezelligste zomerfestival van de Haagse regio. De locatie van het festival namelijk; het Zuiderstrand van Scheveningen maakt het festival extra aantrekkelijk!Delen