Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Start Vuurschepenrace

Dinsdag 3 mei gaat de North Sea Regatta van start met de 110 mijl tellende offshore race van Scheveningen naar Harwich. In vier verschillende startgroepen vertrekken in totaal zo'n 60 boten naar de overkant, waarvan een 15-tal boten het avontuur met een twee-koppige bemanning aandurven. Zij varen mee in een aparte klasse, Double Handed, of Two Handed genaamd. Deze klasse wordt steeds groter in Nederland en ook uit Scheveningen zelf komen een aantal fanatieke deelnemers.

Aan boord van startschip de Estrella
De MS Estrella is een schip met een lengte van 60 meter. Hierdoor is dit schip uitstekend geschikt voor het vissen op makreel en het ankervissen. Maar ook als startschip voor de Vuurschepenrace, de offshore wedstrijd van de North Sea Regatta waar het evenement elk jaar mee wordt geopend. Het startschip biedt plaats aan 125 personen en vaart bij de start van de wedstrijd uit met het wedstrijdcomité, sponsoren en genodigden van de North Sea Regatta.

North Sea Regatta 13 t/m 16 mei
Van 13 t/m 16 mei vinden de inshore races van de North Sea Regatta plaats voor de kust van Scheveningen. Dit is het Pinksterweekend maar ook het laatste weekend van de meivakantie, waarin kinderen van 8 t/m 12 jaar met de zeilsport kennis kunnen maken via de Optimist on Tour in de haven van Scheveningen!Delen