Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

The Hague African Beach

In het kader van het festival “Feest aan Zee” laat de Haags/Afrikaanse stichting Sankofa op zondag 17 juni 2018 iedereen kennis maken met het bruisende strandleven van Afrika. “The Hague African Beach” gaat het witte strand rondom Aloha Surfschool in Scheveningen kleur geven. Alle zintuigen komen aan bod. Muziek, dans, eten, kunst, lifestyle, optredens, proeverijen, Afrikaanse braai en nog veel meer. Je kunt gewoon genieten van alles dat er om je heen gebeurt maar ook actief meedoen met bijvoorbeeld een Kizomba- of drumworkshop.

De Afrikaanse Braai:

Een Braai is een sociale manier van barbecueën. Intentegratie is hierbij belangrijk. De beschermheer van de Braai is niet voor niets Desmond Tutu.

De Afrikaanse Braai in Scheveningen wordt verzorgd door de Haags Afrikaanse restaurants Swinging Safari en Three Stones en door Aloha Surf.Muziek

De Afrikaanse DJ Austin, promotor en DJ van Afro Beat, Urban en Afro House zal gedurende het feest vele swingende Afrikaanse muziekgenres laten horen. Natuurlijk met de bedoeling om iedereen aan het dansen te krijgen.

Oke Sene band

De Haags- Senegalese Oke Sene band zal een live optreden verzorgen. Oké is een zéér inspirerende en enthousiaste master drummer uit Senegal. Hij woont en werkt al meer dan 20 jaar in Nederland en weet met véél passie en humor de opzwepende traditionele ritmes uit zijn vaderland over te brengen. Oke zal ook de drumworkshops verzorgen.

Workshops Kizomba:

Elisa Sala komt uit Angola. Dans is haar passie en zij vindt het fantastisch om dit over te brengen en te delen. Het liefst wil zij dat iedereen net zo geniet en blij wordt van het dansen als zij zelf. Hier gaat zij op zondag 17 juni dan ook haar best voor doen.

Workshop Percussie

De percussie workshop zal gegeven worden door de masterdrummer Oke Sene. Er wordt gebruik gemaakt van de djembe, de doundouns, sabar en shakers.

Audiovisueel

Op een of meer grote schermen worden gedurende het evenement videobeelden getoond waarmee invulling wordt gegeven aan het thema “jouw zee mijn zee”. Er zal een live videoverbinding zijn met enkele Afrikaanse beach Hot Spots.

Surfles

Voor diegenen die benieuwd zijn hoe het voelt om de golven te trotseren biedt Aloha Surfschool een proefles surfen aan.

Bereikbaarheid

Het feest vindt plaats in en rond Aloha Surfschool in Schevingen. Strand Noord 2b. Navigatie: Visafslagweg, parkeren is daar gratis.

Of Adriaan Maasplein 1. Openbaar vervoer: Tram 11 richting Scheveningen Haven/strand. Uitstappen bij eindpunt.

Prijzen

Toegang tot het festival is gratis. Ook de workshops zijn gratis te volgen.

Feest aan Zee

Precies 200 jaar geleden bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater.

Zo ontstond de eerste badplaats van Nederland. De hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen Een tip van de sluier.

De Volvo Ocean Race komt naar Den Haag en tijdens de World Championship Sand Sculpting verrijzen er 11 grote zandkunstwerken op het Lange Voorhout. Bekijk het programma vol festiviteiten op feestaanzee.nl. #feestaanzee

Delen