Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

The Prince Experience

Prince was een wereldartiest die met stipt tot de groten der aarde behoorde. Slechts 57 jaar mochten we van dit muzikale meesterbrein genieten. Begin januari 2018 brengen artiesten van wereldformaat, een waardig eerbetoon aan één van de grootste genieën uit de muziekgeschiedenis. En van zijn muziek kan je nu genieten in het World Forum!

Meer info

De flamboyante, extravagante Prince behoeft geen introductie. De innovatieve artiest bespeelde een arsenaal aan instrumenten en combineerde deze melodieën met seksueel en spiritueel getinte teksten. Het leidde tot een erfenis van onschatbare waarde. In de spectaculaire show 'The Prince Experience' in het World Forum theater eren we de heerlijke beats, sensuele melodieën en funky gitaren van His Royal Badness.

Jammen met Prince

Iedereen die ooit een concert van Prince heeft mogen meemaken, weet dat hij de kracht had om zijn publiek in extase te brengen en dat zijn optredens uniek waren. Daarom zijn de hoofdrollen in 'The Prince Experience' weggelegd voor wereldartiesten, die deze bijzondere muzikant persoonlijk kenden en met hem samenwerkten. Leadzanger en ster van de show is niemand minder dan Jordan John.

Deze muzikale held was pas 16 jaar oud toen hij voor het eerst jamde met Prince. Sindsdien is Prince zijn grote inspiratiebron en volgt Jordan zijn glamoureuze voetsporen naar ongekend succes. Niemand minder dan ‘Queen of Soul’ Aretha Franklin vroeg Jordan enkele jaren geleden voor haar voorprogramma tijdens het Toronto Jazz Festival en droeg zelfs een nummer op aan de getalenteerde Canadees.

Musical director en bassist Prakash John heeft jarenlang het podium gedeeld met grootheden als o.a. James Brown, Lou Reed, Alice Cooper en George Clinton – Parliament/Funkadelic. Daarnaast heeft Prakash nog tot enkele weken voor zijn dood met Prince gewerkt in zijn L.A. studio en live met hem opgetreden. Onder Prakash’ leiding zal een band van wereldformaat voor The Prince Experience worden samengesteld.

De regie is in handen van Gary Lloyd, die garant staat voor een energieke en explosieve show. De Londense regisseur/choreograaf Lloyd werkte reeds met een waslijst aan wereldsterren, waaronder Pink, Robbie Williams en Sir Paul McCartney en sleepte al vele awards in de wacht.

Energieke shows

Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen. In 'The Prince Experience' passeren vele hits de revue. Natuurlijk zijn klassiekers, waaronder 'Purple Rain', 'Kiss' en 'Most Beautiful Girl In The World', maar ook het prachtige 'Diamonds & Pearls' en 'Controversy'.

De eigenzinnige pionier creëerde niet alleen fantastische muziek, maar ook legendarische modemomenten. Grote kragen, uitbundige pailletten, felle kleuren, drukke prints en naakt, kenmerken zijn iconische stijl en mogen ook in deze show niet ontbreken. Naast de geweldige muziek van Prince staat de energieke show bol van explosieve dans en spectaculaire special effects. Als Prince liefhebber is deze show een absolute must see!Delen