Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Trashure Hunt doet NLdoet

Met Trashure Hunt blijft ons mooie strand in Scheveningen schoon, beter voor de natuur, beter voor ons! Wil je meedoen aan dit prachtige project, dat kan, lees snel meer hieronder.

Wie wat waar

Om 13:00 starten we bij het TrashUre Hunt museum (Boulevard Scheveningen, strandweg 155) waar we vervolgens het strand tussen het Zwarte Pad en de Pier schatvrij zullen gaan maken.

http://nldoet.nl/klus/23744

Het doel is een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen. Kinderen en volwassenen leren met de actie dat ze zelf milieuproblemen kunnen aanpakken. Door te laten zien dat het afval nooit in de natuur terecht had mogen komen, wordt het probleem van zwerfafval grondiger aangepakt. Ook leren ze zelf creatief het afval te hergebruiken.

Wat is NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Kloppend hart

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.Foto: Danny KoorevaarDelen