Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

TrashUre Hunt opent museum

Help mee het strand op te ruimen! Elke dag tot 23 september gaan TrashUre Hunters op zoek naar alles wat door de zee en de strandgangers is achtergelaten. De vondsten worden in een museum tentoongesteld.


De TrashUre Hunters vertrekken elke dag als het eb is, want dan is er het meeste te vinden. Touwen, plastic, stukken hout: op het strand slingert van alles rond. De helden starten bij het TrashUre Hunt Museum van Gevonden Schatten aan de boulevard (Strandweg 155, vlakbij het Carlton Beach Hotel).

In het museum zijn de vondsten te zien en kun je meebouwen aan bijvoorbeeld je eigen kunstwerk. De tentoonstelling laat zien hoe de vondsten creatief gebruikt kunnen worden. Maak een ronde over het strand en help de verzameling van het museum uit te breiden.

De opening van het museum is 14 augustus! Je kunt langskomen om zelf the trashurehunten, te kijken, sporten, spelen, te genieten, en te feesten. De entree is gratis, net als de deelname. Je kunt terug van 14:00 tot 24:00.

Voor wie

Jong en oud, iedereen kan meedoen. Wel graag vooraf aanmelden. Ook groepen kunnen zich aanmelden voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje. Op verzoek zijn er voor hen speciale wandelingen (voorlichtings-, stiltewandelingen).

Wat is er allemaal te doen
- Kom kijken naar de gevonden schatten in het museum.
- Bekijk de expo "Nature <3 Plastic Fantastic". Kunst gemaakt puur door de natuur.
- Ga mee TrashUre Hunten en ervaar het goede gevoel wat het je geeft.
- Bouw je eigen kunstwerk en maak er een foto van.
- Bouw mee aan de groepskunstwerken.
- Ga op TrashUre Hunt stilte wandeling en ervaar je ontspanning.
- Doe mee met het TrashUre Hunt nieuws van gevonden schatten.
- Speel met de knikkerbaan en zie hoe de knikkers symbool staan voor het plastic dat via het land in de plastic soup terecht komt.
- Ervaar hoe in alles ritme zit met de muziekmuur.
- Help mee het langste wandkleed van gevonden touw te maken. Voor iedereen die kan haken, punniken, breien, vlechten, knopen. Ga TrashUre Hunten en kom je gevonden touw verwerken in het wandkleed.
- Bouw je eigen vis of ander onderwaterdier en wij hangen het op in onze onderwater expositie.

Waar
Scheveningen boulevard, Strandweg 155, vlakbij het Carlton Beach Hotel.

Wanneer
Dagelijks tot 23 september. De wandelingen zijn tijdens laagtij. Bekijk voor een overzicht van de tijden de website van Trashure Hunt.

Kosten
GratisDelen