Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Tuintje in je hart

Maak zondag 7 mei in het Westbroekpark kennis met Greens, bestaande uit bestaat uit Stichting Tuinen van GREENS en Restaurant GREENS. De stichting heeft de ontwikkeling en het beheer van het terrein van het Westbroekpark onder haar hoede genomen, en ze willen graag iets bijzonders toevoegen aan het park. Een plan naar ons hart! De initiatiefnemers geven graag een toelichting op de plannen en als je zin hebt is er voldoende gereedschap aanwezig om even lekker in de tuin te werken.

Een groene dag
Voor iedereen die mee wil helpen zorgt de organisatie voor koffie, thee en een lekkere lunch en de dag wordt afgesloten met een borrel. Je bent welkom van 11.00 tot 16.00 in het Westbroekpark, aan de Kapelweg 20. De toegang is gratis, tot dan! Ga naar onze facebook pagina www.facebook.com/greensinthepark en geef je op. Mailen kan ook: stuur een mailtje naar info@greensinthepark.nlGREENS | restaurant, garden
Het sterk verwaarloosde terrein wordt niet alleen op een ecologisch verantwoorde wijze opgeknapt, de exploitatie geschiedt ook op een sociaal maatschappelijke manier. Zo wordt de moestuin en de rest van het terrein straks beheert door een groep van tussen de 20 en 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor is GREENS een samenwerking aangegaan met Stichting Mens & Tuin.

Deze stichting exploiteert al jaren een zorgtuin en duurzame stadskwekerij in de wijk Moerwijk. Zij weten als geen ander hoe je deze doelgroep begeleidt en hoe je hen kan laten groeien in hun sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. In de loop van dit jaar hopen we te kunnen starten met de bouw van het restaurant. In dit restaurant vind je de groenten en kruiden uit eigen tuin terug op de heerlijke én eerlijke menukaart.

Delen